» » » » Як позбутися від ворогів?

Як позбутися від ворогів?

Як позбутися від ворогів?

Стати одним людині, який зовсім недавно поливав вас брудом або будував підступи за вашою спиною, складно. В першу чергу, тому що доведеться переступити через себе і зробити перший крок назустріч примиренню. Отже, як позбутися від ворогів?

З`ясуйте причини ненависті

Якщо у вашому житті не було відвертих зіткнень з людиною, які привели до його негативного ставлення, то причини ненависті з`ясувати необхідно! Без цього не буде можливості попрацювати над помилками.

При зустрічі просто підійдіть до недруга і викличте на кілька слів. Коли опинитеся наодинці, запитаєте, з чим пов`язана його агресія. Може, на те є вагомі причини, про які ви навіть не здогадувалися.

Велика ймовірність, що ворог не піде з вами на контакт, а, навпаки, пуститься в ще більшу агресію. Це говорить його гординя і егоїзм. Набагато простіше вибрати тактику нападу, ніж заглянути в себе самого і спробувати відшукати причини. Адже в цих пошуках можна прийти до приголомшуючих висновків, які докорінно змінять життя. А все нове людина намагається відштовхнути - інстинкт самозбереження.

Відверта розмова

Відверта розмова стане переломним моментом в ваших відносинах: тепер вони або налагодяться, або посиляться ще більше. Але в будь-якому випадку це буде прогрес в спілкуванні, так що другого варіанта боятися не варто.



В принципі, якщо людина дійсно сповнений ненависті до вас, то йому самому захочеться вилити на вас цей негатив і, нарешті, висловитися. У момент такої агресії намагайтеся тримати себе в руках, не йти на рожен. В іншому випадку конструктивного діалогу не вийде. Буває, що для того, щоб бесіда відбулася, потрібна певна атмосфера. Можливо, варто піти в кафе і для початку випити трохи, або витягнути недруга на прогулянку в парк. Подаруйте йому спочатку позитивні емоції, а потім - намагайтеся налагодити спілкування.

Найпарадоксальніше, що недруги в особистій бесіді нерідко губляться: вони просто не очікують, що ви таким чином можете дати відсіч. Вони налаштовані на війну і чекають від вас дій у відповідь. А діалог розрахований на перемир`я. Бувають випадки, коли на заданий в лоб питання: «Чим викликане твоє таке ставлення до мене?» - Ворог раптом втрачається і починає виправдовуватися, посилаючись або на свою манеру жартувати, або на власне поганий настрій.

Внутрішня робота над собою

Давно доведено, що наші думки матеріальні і дуже швидко досягають цілей. Якщо відверто бажати комусь зла, людина буде відчувати це. Така уявна агресія обов`язково проявиться на сферах його життя: сім`ї, роботі, навчанні, емоційному настрої. Те ж відбувається з позитивними посиланнями: чим більше доброго і світлого відправляємо ми ворогові, тим швидше він, сам того не бажаючи, почне змінювати своє до нас відношення. Хороший спосіб, як позбутися від ворогів, це представляти недруга добрим і радісним (адже ця людина не завжди в агресії, є щось, чого він щиро радий). Встановіть для себе правило щодня хвилину або дві подумки малювати на обличчі ворога посмішку, представляти, як він щиро щасливий. Такий тренінг дійсно ефективний!

Крім того, постарайтеся зрозуміти людину. Що рухає його вчинками? Зазвичай коріння відкритої ненависті до будь-кого вирощені в ранньому дитинстві: недолюбили, недооцінили, можливо, були факти фізичного насильства. Є пороки, від яких дуже складно позбутися навіть із здоровим розумом, а не те, що схильній до емоціям. Наприклад, заздрість. Вибачте за все це свого ворога. Він дійсно нещасний, якщо витрачає дорогоцінні хвилини свого життя на ненависть, агресію і пересуди.

Почніть роботу над собою і питання, як позбутися від ворогів, перестане бути насущним.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!