» » » Що таке фриз?

Що таке фриз?

Що таке фриз?

Більшості людей при слові "фриз" приходить на розум елемент декору. Однак під словом фриз може матися на увазі безліч значень. Це поняття використовується і в архітектурі, і в комп`ютерних іграх, і навіть в конярстві.

Отже, розглянемо, що таке фриз.

елемент декору

Під словом фриз в архітектурі мають на увазі звичайний елемент декору. Почав свою історію ще в Парфеноні, фриз є вже не тільки елементом, який використовується в архітектурі Афін, а й повсюдно зустрічається прикрасою будь-якого інтер`єру. Як правило, для виготовлення фризів використовують гіпс, камінь або дерево. Причому фриз може прикрашати не тільки стелю, але і підлогу, карниз і стіни. Фриз відноситься до монументально-декоративного виду скульптури. Які ще є види скульптури, ви можете дізнатися в статті Що таке скульптура.

порода коней

Батьківщиною породи коней, яку називають фриз, є Нідерланди. У даній країні є один цікавий регіон, який називається Фрісландія. Саме звідти і відбулися коні породи фриз. Вони відрізняються густою гривою, яка спадає до самих копит. Цих коней часто можна побачити на фотографіях модних журналів разом із знаменитими фотомоделями. За свою красу ці коні отримали велике визнання і користуються величезною популярністю у багатьох конярів. При цьому вони відрізняються великою дорожнечею.

Фриз як груба тканина



Звичайно ж, не можна не згадати про фризі як про особливий вид тканини. Давним-давно на землі жив народ, який називав себе фризами. Саме вони залишили своїм нащадкам фризьку тканину. Вона була товстою і теплою, її вишивали з стриженого ворсу. Цю тканину використовують в даний час у військових шинелях.

Фриз і брейк-данс

У брейк-данс поняття фриз означає завмирання танцюриста на мить. Це потрібно для того, щоб надати танцю певний ефект, полонити глядача. Вважається, що без фриза брейк невдалий. У той же час виконання фриза - досить-таки непроста справа, адже його потрібно виконати в якийсь певний момент, іноді навіть при обертанні тіла.

Фризи в іграх

Фризами в комп`ютерних іграх називають зазвичай раптове зависання гри, що може бути обумовлено слабкою відеокартою або ж недостатньо просунутим процесором (про причини зависання ігор читайте в статті Чому згортаються гри).

Також під фризом можуть розуміти заморозку противника або яку-небудь магію, яка зупиняє противника на деякий час. Причому дана магія зустрічається майже в кожній грі і часто сприймається як читінг (обман). Інша її назва - стан (оніміння).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!