» » » Що таке грань?

Що таке грань?

Що таке грань?

Слово грань може мати масу трактувань. Його використовують в геометрії, математики, ювелірній справі, архітектурі, а також у багатьох фільмах. У цій статті ми більш детально розглянемо, що таке грань.

Грань - це ...

  • В геометрії. Межею в геометрії називають тіло, яке обмежене замкнутою поверхнею. Також гранню прийнято називати саму замкнуту поверхню. Грань в площині являє собою геометричну фігуру, наприклад, межею тетраедра є трикутник. Що таке грань паралелепіпеда? Це прямокутник.
  • У ювелірній справі. У ювелірній справі під межею на увазі спосіб ограновування, яка має найважливіше значення. Спосіб огранки, що включає вимірювання кордонів майбутнього дорогоцінного каменю, є критерієм якості, який в кінцевому підсумку вплине на вартість виробу.
  • У філософії під межею зазвичай розуміють відмінну рису, своєрідність чого-небудь. Наприклад, грань культури.
  • в архітектурі грань - це стовп, який має зарубку. Зазвичай цей стовп служив відміткою, що позначає початок володінь.
  • В математиці. Межею в математиці називають верхню і нижню межу числового безлічі. Причому верхню межу зазвичай називають мажоранту, а нижню - мінорант.
  • Грань телесеріал. Також назва "Грань" отримав знаменитий американський науково-фантастичний телесеріал, який транслювали на телеканалі Fox. Цей серіал був задумкою режисера Джей Джей Абрамса. Серіал складається з 5 сезонів і відрізняється досить довгими епізодами, кожен з яких включає 50 хвилин хронометражу.

Що значить бути на грані

Цей вислів можна застосувати до багатьох ситуацій. Наприклад, так говорять про людей, які готові зірватися і влаштувати скандал. Приклад: "Вона була на межі скандалу". Також цей вислів застосовують у багатьох спортивних дисциплінах. Приклад: "Бути на межі фолу (порушення правил)".



Інші значення цікавлять вас слів можна знайти в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!