» » » Що таке ліміт?

Що таке ліміт?

Що таке ліміт?

Слово «ліміт» має латинське коріння і в буквальному перекладі з латини «limes» означає «межа». Про те, що таке ліміт в сучасному понятті, які значення має і в яких сферах людського життя використовується найчастіше, і піде мова далі.

Нижче представлені знченія ліміту в сфері фінансів, математики і азартних ігор.

Що таке ліміт: основні значення слова

У всіх своїх значеннях поняття «ліміт» не змінює того первісного змісту, яке в ньому закладено, і позначає граничну норму чого-небудь. Так, наприклад, найчастіше воно вживається:

  1. У сфері фінансів і економіки (наприклад: обов`язковий ліміт ціни, мінімальний і максимальний ліміт, ліміт імпорту, кредитний ліміт).
  2. В азартних іграх. Наприклад, картковому арго лімітом називають граничну суму ставки, яка встановлюється за згодою гравців.
  3. В математиці. У цій науці під лімітом Пома то граничне значення, до якого прагне математичний вираз у міру відомого зміни величин, які в нього входять.

Кредитний ліміт

Кредитним лімітом називається остаточна (гранична) сума, яку кредитор (банк, фірма, автомобільна компанія та ін.) Може видати позичальникові. Встановлення кредитного ліміту може залежати від ряду різних факторів, наприклад, від кредитного рейтингу позичальника та його кредитної історії (або кредитного звіту). Остання містить інформацію про те, як і в якому обсязі і які платежі здійснювалися позичальником раніше.

Що таке ліміт карти



Лімітом кредитної картки називається найбільша грошова сума, яку можна зняти з неї. Встановлення такого обмеження визначається по-різному, але найчастіше овердрафтом, тобто граничною сумою на розрахунковому рахунку, яку клієнт може заборгувати банку. Крім того, ліміт кредитної картки залежить від зарплати клієнта (чим вона вище, тим вище може бути ліміт), від виду кредитної картки, а також від того, чи є власник карти вкладником або старим клієнтом банку (їм банк може збільшити суму кредиту).

Якщо при спробі зняти гроші з кредитної картки з`являється напис «ліміт перевищено», а ви знаєте, що гроші на неї ще повинні бути, то це означає, що на карті встановлено ліміт зняття грошей в банківник в день або в місяць. Це робиться для безпеки. Для того щоб збільшити такий ліміт, необхідно звернутися в офіс банку.

Дізнатися більше про те, що таке ліміт в сфері економіки, ви зможете, прочитавши статтю на нашому сайті Як розрахувати ліміт каси.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!