» » » Що таке момент?

Що таке момент?

Що таке момент?

Слову "момент" через його багатозначності навіть не можна назвати загальну визначення. Однак можна виділити його значення і описати кожне. Найчастіше слово "момент" означає мить, мить, короткий проміжок. Розглянемо докладніше, що таке момент в деяких інших значеннях.

  • Крутний момент - це добуток сили на плече важеля, до якого дана сила прикладена. Вираз "крутний момент" використовується для характеристики автомобілів. У двигуні внутрішнього згоряння важелем буде кривошип клонували. Якщо розглядати крутний момент по відношенню до автомобілів, то можна сказати, що це величина, яка визначає, наскільки швидко двигун може розвинути максимальну потужність. Синоніми: момент сили, які крутяться момент, обертальний момент.
  • Момент часу - це певний короткий проміжок часу (наприклад, кілька певних секунд, хвилин, годин), мить. Синоніми в даному сенсі: мить, мить. Якщо звернутися до фізики, то ми отримаємо таке визначення: момент - це точка на осі часу.
  • Момент інерції - фізична величина, що позначає міру інертності в обертальному русі навколо осі. Момент інерції визначається як сума добутків елементарних мас на їх відстані до базового безлічі в квадраті.
  • Також слово "момент" вживається в якості торгової марки. Так, раніше випускалися фотоапарати під назвою "Момент" (виробництво Гомза), популярний клей "Момент" випускається до цих пір.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!