» » » Що таке період?

Що таке період?

Що таке період?

У статті я познайомлю вас із значенням різних словосполучень, в які входить слово «період». Ви дізнаєтеся про те, що таке період, а також період будь-якого провадження і період коливань, ембріональний або інкубаційний період, а також про інші значеннях.

Що таке період коливань

Періодом коливань у фізиці називається мінімальний проміжок часу, за який осциллятором відбувається один повний цикл коливань (одне коливання), коли осцилятор відхиляється від початкового положення і потім в нього повертається. Осциллятором називається всяке пристрій, що виробляє сигнал повторюється. Почасти фізичний період коливань збігається з математичним періодом функції, якщо під функцією розуміти залежність від фізичної величини.

Що таке пільговий період

Поняття «пільговий період» дещо різниться в страховий і в банківській сферах. У банківській сфері пільговим періодом називається час, протягом якого не погашається основна сума боргу по кредиту. Платник в цей період або не платить взагалі, або оплачує тільки відсотки по кредиту. Також пільговий період означає, що в цей час банк нараховує відсотки по процентній ставці (зрозуміло, пільгової) за використання наданих кредитних коштів.

Що стосується страхової сфери, то пільговий період тут означає час, протягом якого страховик зобов`язаний виплатити зазначену в договорі грошову суму в разі настання страхового випадку.

Що таке звітний період

Звітним періодом називається проміжок часу, що включає відбуваються за цей час події, пов`язані з безпосередньою діяльністю компанії - надання послуг, закупівля і продаж продукції і т.п. Цей термін використовується, в основному, в бухгалтерському обліку в роботі по складанню звітів.

Що таке податковий період



Це час, встановлений податковим кодексом, за яке ведеться літочислення того чи іншого виду податку, а також відбувається сплата різних податків і всіляких зборів. Після закінчення податкового періоду обчислюється сума податку, що підлягає сплаті, та відбувається сплата. З поняттям податкового періоду добре знайомий будь-який підприємець.

Що таке інкубаційний період

У медицині інкубаційним періодом називається той час, який проходить з моменту потрапляння в організм мікроба чи бактерії до появи перших симптомів захворювання, що викликається цим мікробом або бактерією. Також можна зустріти й інші назви: латентний період або прихований період.

У біології інкубаційним періодом називається час, що проходить з моменту запліднення і до моменту плодоношення у деяких організмів, тварин і риб.

Що таке розрахунковий період



Розрахунковий період - це час, за яке споживач повинен оплатити ті чи інші послуги без застосування до нього додаткових штрафних санкцій. Так, наприклад, розрахунковим період при оплаті комунальних послуг, телефону і електроенергії є місяць. Як правило, місяцями вимірюються розрахункові періоди і при оплаті кредиту.

Що таке пубертатний період

По суті, це синонім дозрівання юного організму. Пубертатний періодом називаються зміни в організмі дитини, що призводять до його дозрівання, перетворенню в доросле особистість. Це всім відомі фізіологічні зміни, які активно відбуваються в підлітковому віці. Як з`ясували вчені, пубертатний період починається в той момент, коли головний мозок дитини починає посилати сигнали до статевих органів, в результаті чого останні починають активно розвиватися.

Це супроводжується й іншими змінами в організмі, тобто, появою, так званих, вторинних статевих ознак - змінюється фігура, у хлопчиків ламається голос і т.п.

Що таке ембріональний період

Ембріональний період - це час, коли відбувається первинний розвиток плода або зародка. Його часто називають зародковим періодом. Якщо говорити про дитину, то ембріональний період - це перші 10 тижнів його розвитку з моменту зачаття.

З іншого боку, нерідко ембріональним періодом називають такий період, який охоплює весь час життєдіяльності індивіда до народження.

Що таке період обертання

Цей термін найчастіше використовується в астрономії. Періодом обертання називається такий проміжок часу, за який небесне тіло (як правило, планета) здійснює повний оборот навколо світила. Так, період обертання Землі навколо Сонця становить 365 днів або 1 рік. Період обертання вимірюється найчастіше саме в роках.

З іншого боку є і таке економічне поняття. У цьому випадку мова йде про період обігу грошових купюр. Так, наприклад, для радянських послереформенное грошей такий період обертання склав 30 років - з 1961 по 1991 роки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!