» » » Що таке саше?

Що таке саше?

Що таке саше?

Цікавлячись, що таке саше, виникає відчуття, що це слово прийшло до нас із Франції. І вірно! Адже по-французьки «саше» - це мішечок або пакетик. А ось чим він наповнюється, залежить від призначення самого саше. Мішечки, колись придумані французами для ароматизації свого житла, увійшли в ужиток багатьма бажаючими наблизитися до природи, відчувати аромати полів і лісів. Досить наповнити приємно пахнуть травами і насолоджуватися.

Саші для ароматизації ліжку або приміщення

Для бажаючих в якості ароматизатора використовувати виключно натуральні трави і ефірні масла, можуть виготовити оригінального крою, вишиті або з малюнком маленькі мішечки саше. Їх не потрібно ховати, такі саше можуть стати частинкою інтер`єру.

Саші для відлякування молі

Дизайн такого саше не обов`язково повинен бути вишуканим. Головне, щоб наповнення було з сушеної лаванди, щоб мішечок виділяв приємний аромат.

Саші як амулет

З давніх-давен для цих цілей використовувалися саше, виготовлені зі шкіри та часто не тільки вішалися біля входу в будинок або біля подружнього ложе, але і вшиваються в одяг. Так люди відганяли злих духів, захищали від пристріту і хвороб. Сьогодні теж можна зустріти захисні саше-амулети, зроблені вручну людьми, віруючими в силу трав і сухоцвітів.

Купуються саше зазвичай готовими, які зроблені умілими руками, у майстринь, або людей, які вивчають користь різнотрав`я. Хтось для себе готує саше самостійно.

Більше дізнатися про значення різних слів допоможе розділ визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!