» » » Що таке зміг?

Що таке зміг?

Що таке зміг?

Міським жителям досить добре відомо, що таке зміг і, як він виглядає. Але мало хто здогадується, що слово зміг походить від англійських слів «smoke» і «fog», які в перекладі означають «дим» і «туман». Англія завжди славилася своїми туманами, а коли ще горять торфовища, то створюється враження суцільної пелени, звідси і поняття зміг.

поняття смогу

Зараз саме поняття зміг відрізняється від стародавнього і являє дим, що складається з суміші оксиду азоту з різними домішками. У мегаполісах і великих містах зміг - це величезної кількості вихлопних газів автомобілів. Особливо це добре помітно в ранковий час на невеликій відстані від міста і в маловітряна погоду. Тоді, здається, що місто покритий сірим хмарою, немов шапкою - це і є зміг.

небезпека смогу

Всім відомо, що зміг дуже шкідливий для здоров`я людини, але не всі знають, чим небезпечний зміг.

Під впливом ультрафіолету частинки смогу вступають в хімічні реакції, в результаті чого з`являються нові речовини. Міські жителі вдихають їх, а ті в свою чергу призводять до різних легеневих захворювань: бронхітів, пневмоній, астм і навіть раку. Легкі людини, який живе у величезному мегаполісі, не менш покриті сажею, ніж у завзятого курця зі стажем.

Як не дивно, найбільше від смогу страждають спортсмени і діти. Легка ранкова пробіжка або тренування на свіжому повітрі, принесе набагато більше шкоди, ніж користі. А діти, які грають часто на вулиці, більше страждають респіраторними захворюваннями і причина цього - зміг.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!