» » » Що таке трикотаж?

Що таке трикотаж?

Що таке трикотаж?

Трикотажні вироби користуються великою популярністю практично у всьому світі. Вони є, мабуть, найпоширенішими і затребуваними з боку споживачів.

У даній статті ми розповімо, що таке трикотаж, з чого він виготовляється і якими властивостями володіє.

Основне визначення трикотажу

Слово "трикотаж" прийшло до нас з французької мови. У буквальному перекладі воно означає "в`язати". Таке значення говорить сама за себе: трикотажем називається текстильний матеріал, що представляє собою виріб або полотно, яке пов`язане з ниток за допомогою в`язальної машини або ж вручну. Слід зазначити, що трикотажем називають як трикотажне полотно, так і окремі вироби з даного матеріалу.

Структуру трикотажу складають петлі, які з`єднані між собою. У цьому головна його відмінність від тканини, оскільки остання утворюється за допомогою взаємного переплетення основи і качка, які є системними нитками.

Трикотажне полотно представляє собою матеріал з гнучкою структурою, в якому нитки і пряжа згинаються в процесі в`язання і володіють просторовим розташуванням в складній формі. Його головною ланкою можна вважати петлю, яка, в свою чергу, складається з сполучної протягання і остова. Розташовані горизонтально петлі лягають в основу петельних рядів, а вертикально - петельних стовпчиків. Крім петель, в структурі трикотажного матеріалу можуть міститися ланки різної форми, що з`єднують інші, що знижують еластичність або утворюють начісування.

Матеріали для виготовлення та головні властивості трикотажу



Властивості трикотажного матеріалу можуть бути різними в залежності від типу волокна, яке входить до його складу. При виробництві трикотажних полотен застосовуються різні види. Це можуть бути шовкові, бавовняні, синтетичні або вовняні волокна з різною товщиною, які використовуються в чистому вигляді.

Але найчастіше в виробництві використовують їх комбінації і поєднання. Нерідко до складу трикотажного полотна додають також еластан. Трикотаж, в залежності від волокон, що входять до його складу, зазвичай ділиться на однорідний і змішаний. Однорідний включає лише один вид сировини, тоді як змішаний передбачає поєднання різних видів.

Останній вид на сьогоднішній день більш популярний, оскільки багато в чому покращує споживчі властивості матеріалу. Основними серед них можна назвати наступні:

  • еластичність;
  • м`якість;
  • пластичність;
  • розтяжність;
  • несминаемость;
  • привабливий зовнішній вигляд.

Вам може бути корисна також наша стаття по темі Як шити трикотаж.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!