» » » Що таке увагу?

Що таке увагу?

Що таке увагу?

Увага - це психічний процес, який забезпечує концентрацію свідомості людини на той чи інший об`єкт. Увага - еволюційний аспект, який розвинувся з настороженості, пильності, готовності до дії за першим сигналом. У цій статті докладніше розберемося з тим, що така увага і для чого воно потрібне.Якщо говорити більш простою і зрозумілою мовою, увагу - це зосередження зору, слуху або думок на якомусь об`єкті або діяльності.

Коли людина сконцентрована на певному об`єкті, всі інші події стають для нього свого роду фоном, проте спрямованість уваги може швидко змінюватися, і фон може різко перетворитися в об`єкт.

Про способи залучення уваги оточуючих читайте в статті Як привернути увагу.

Навіщо людині потрібна увага?

Увага необхідно людині для зосередженого, а значить, більш акуратного, чіткого і правильного виконання будь-яких дій. Розвивати увагу дуже важливо, адже людина, яка вміє концентруватися на певній задачі, може досягати великих результатів.



Крім того, уважна людина, сам того не усвідомлюючи, забезпечує собі більш безпечне життя, ніж людина неуважний - йому простіше уникати нещасних випадків, побутових травм і т.д.

Про розвиток навички уваги читайте в статті Як розвивати увагу.

Увага як відношення

Слово "увагу" часто вживається і в значенні - дбайливе ставлення. Фразу "оточити увагою", напевно, чув кожен з нас.

Приклади вживання слова

  • Час і старанне увагу Ніни до Ераст здійснили мрію її про можливість того щастя, яким уяву і серце її любили займатися ... (П. І. Шаликов, "Темна гай, або пам`ятник ніжності").
  • Чого ж дивуватися, що Марія, прикрашена такими досконалостями, привернула на себе увагу молодих людей ... (Н. Мамишев, "Злощасний").
  • Але явище простої селянки ледь привернуло увагу міського жителя ... (В. В. Ізмайлов, "Прекрасна Тетяна, живе біля підніжжя Воробйових гір").


Увага, тільки СЬОГОДНІ!