» » » Що робити якщо тобі загрожують?

Що робити якщо тобі загрожують?

Що робити якщо тобі загрожують?

Загрози, тобто залякування людини, обіцянку заподіяти йому або його рідним будь-якої шкоди, призводять до того, що людина починає відчувати почуття тривоги, страх, паніку. Все це може породити відчуття безсилля або паніки.

Панічна реакція у відповідь на загрози проявляється бажанням врятуватися будь-яку ціну або сховатися. Не варто піддаватися паніці. Краще всього все-таки пересилити себе і спробувати холоднокровно оцінити загрозливу ситуацію, знайти з неї оптимальний вихід. Отже, що робити, якщо тобі загрожують? Постараємося знайти відповідь на це питання і розповісти, що робити при різних видах загроз.

Чи загрожує чоловік: що робити

На жаль, домашнє насильство річ досить поширена. І не завжди воно проявляється застосуванням з боку чоловіка по відношенню до дружини фізичної сили. Найчастіше чоловіки принижують дружин і загрожують їм розправою. Тому жінки повинні чітко знати, що робити, якщо чоловік погрожує.

Найчастіше чоловік погрожує дружині, тому що бачить її страх і грає на ньому. Тому, якщо ви точно впевнені, що чоловік ніколи не перейде до дії, то постарайтеся не показати, що боїтеся його погроз, залежите від нього. Займіться самоосвітою, знайдіть добре оплачувану роботу і тоді загрози чоловіка типу «Та ти завтра здохнеш без мене!» Припиняться самі собою.

Що робити, якщо колишній загрожує

Деякі чоловіки дуже важко переживають розрив відносин. Вони вважають, що якщо їх кинула дівчина або дружина, то цим їм було завдано образи. Такі чоловіки нерідко починають загрожувати який відкинув їх жінкам.



Якщо вам надходять такі загрози, оцініть, чого в них міститься більше: бажання повернути вас назад або ж це реальні загрози вам і вашим рідним. У першому випадку, на загрози можна не звертати жодної уваги. Вони дуже швидко припиняться самі по собі. А ось якщо загрози становлять реальну небезпеку для життя і здоров`я вас або членів вашої родини, то слід обов`язково звернутися за допомогою в поліцію. Крім цього, поки ситуація не вирішиться, постарайтеся якомога менше виходити на вулицю без супроводу подруг або родичів.

Погрожують по телефону: що робити

Якщо вам по телефону надходять погрози від невідомих вам осіб, то запишіть ці розмови на диктофон. Обов`язково сходіть на АТС і візьміть роздруківку телефонних дзвінків, що надходять на ваш номер. Після цього напишіть заяву в районне відділення поліції, прикладіть до нього роздруківку дзвінків з АТС і диктофонні записи розмови. Обов`язково добийтеся того, щоб ваша заява була зареєстрована в належному порядку.

Погрожують розправою: що робити

Найстрашнішими погрозами є погрози фізичної розправи (заподіяння шкоди здоров`ю, вбивство). При надходженні таких загроз не слід намагатися самостійно вирішити ситуацію. Це може привести до трагічних наслідків.

У кримінальному кодексі Російської Федерації є стаття, яка передбачає відповідальність за погрозу вбивства чи заподіяння серйозної шкоди здоров`ю (ст.119). Тому, якщо вам погрожують розправою, зверніться в районне відділення поліції і, на підставі вищевказаної статті кримінального кодексу, вимагайте, щоб у вас прийняли заяву.

На жаль, співробітники поліції часто відмовляються приймати подібного роду заяви. В такому випадку можна звернутися за допомогою в детективне агентство. Його співробітники зможуть записати надходять вам загрози на диктофон або зняти спроби втілити їх в реальність на відео. Крім цього співробітники детективного агентства вживуть необхідних заходів для забезпечення вашої безпеки. Отримавши докази погроз розправи, прикладіть їх до вашою заявою і співробітники районного відділу карного розшуку вже не зможуть відмовити вам у його прийомі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!