» » » Як зробити костюм баби яги?

Як зробити костюм баби яги?

Як зробити костюм Баби Яги?

Можна абсолютно чесно сказати, що на карнавалі бути Бабою Ягою набагато цікавіше, ніж Снігуронькою, Королевою і всякими іншими красунями. Баба Яга може вести себе, як завгодно - хуліганити, смикати присутніх, будувати всякі капості, і їй все прощається, Яга ж! А Снігуронька ходить собі плавно, всіх любить і подарунки дарує, ну ніякого задоволення! Отже, дівчата, вирішено! Йдемо на карнавал в костюмі Баби Яги. Зробити його не так легко, як здається на перший погляд, але і не так складно, як костюми Корольов і Снігуроньок. Тому детально розповідаємо, як зробити костюм Баби Яги.

Основа костюма Баби Яги

Ми візьмемо стару і дуже довгу спідницю, щоб закривала щиколотки. Шукаємо в скринях великого розміру і темного кольору блузку, яку треба буде надіти навипуск, можна навіть підперезатися модним ременем, щоб підкреслити жіноче начало нашої бабусі. Якщо у вас не виявилося потрібних речей, то треба подумати, як зшити костюм Баби Яги. Взяти тканину розміром 1 м на 1,5 м. Скласти, прострочити бічний шов, наверх вшити гумку, а низ розсікти ножицями на клапті різної довжини. З кофтою справи складніше. Складіть тканину вчетверо, щоб зліва був згин. Зверху плавною лінією зробіть горловину, а нижній правий шматок відріжте так само по колу, відступивши від верху 15-20 см, а від низу не менше 20-25 см. Розгортається, горловину розтинати на 3-5 см, рукава і низ так само. А боки зшиваєте на машинці. Якщо у вас є стара шуба зі штучного хутра, то можна з неї вирізати жилетку для Баби Яги. На неї добре нашити латки товстими вовняними нитками, пришити декоративні величезні гудзики з картону. Ось уже і майже готовий костюм Баби Яги. Своїми руками ми будемо робити тільки прикраса костюма.

Костюм Баби Яги

прикраса



Знайдіть у себе в коморі або тканину, або старі речі темних кольорів - коричневого, зеленого, чорного. Наріжте з них смужки довжиною 20 см, шириною 2 см. Складіть навпіл і пришити якомога частіше до блузці та спідниці. Можна вирізати з коричневої і жовтої тканини листки дерев, так само нашити їх на основу. Якщо у вас є таких же кольорів шифон, то з нього клаптики виглядатимуть особливо ефектно. Якщо ви хочете зробити костюм сучасної Баби Яги, зробіть ревізію в своїй скриньці з прикрасами, знайдіть там старі об`ємні речі: сережки кільцями, різнокольорові намиста. Так само пошукайте велику хустку, їм можна підв`язати спідницю кутом. На голову треба надіти старий перуку, попередньо його начесати, можна навіть побризкати блискучим лаком. Потім треба буде пов`язати тонкий хустку кутами попереду. А можна і надіти стару ефектну капелюшок на перуку, це посилить ваш сучасний образ.

А якщо ваша Баба Яга ну ду-уже сучасна дама, то надіньте джинси і куртку, побільше бус, яскраві сережки, на шию - хустку, на голову - теж. Не виключається капелюх і модні рукавички. Вашим головним відмінністю в цьому випадку може стати величезний ніс, грим, довгі й загнуті накладні нігті. Замість мітли можна взяти електрошвабри або трубу від пилососа.

грим

І кілька слів про гримі. Ніс Баби Яги ви можете купити в магазині, але можна обійтися і без нього. Нанесіть темну тональну основу на обличчя, чорним олівцем проведіть зморшки під очима і біля носа. На губу приклейте бородавку, підмалюйте сірим олівцем брови. Але губи накрасьте все-таки червоною помадою, ви ж все-таки жінка, пані Яга! А також обов`язково пошукайте в інтернеті фото, як зробити костюм Баби Яги.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!