» » » Як одягнутися на коляду?

Як одягнутися на коляду?

Як одягнутися на Коляду?

Колядки є різдвяним старовинним звичаєм. Цей звичай з любов`ю описував Гоголь у своїх творах. Цей звичай дійшов і до наших днів в костюмах і піснях. Напередодні Коляди, Ви знайшли компанію, вивчили слова найвідоміших і популярних колядок, але не знаєте, що одягнути? Як одягнутися на Коляду правильно, знають далеко не всі. Що буде доречно в такій народне свято? Ми допоможемо вам вирішити це питання. До речі, до костюму вам обов`язково знадобиться мішок для частувань.

ряжение

Святочное типове розвага, супутнє колядування, називається ряджені. За звичаєм і народних традицій, напередодні Святок або Різдва на Україні, в Росії і Білорусії прийнято було ходити від хати до хати і співати пісні, тобто колядки, а господарі дякували колядників дарами-частуваннями, які складав у великий мішок. Опис цього звичаю можна знайти в художній і етнографічній літературі. На сьогоднішній день активно повертаються релігійні традиції.

Як одягнутися на Коляду - рекомендації



Якщо ви не знаєте, що потрібно одягати на це свято, то натхнення можна пошукати в літературних творах або переглянути тематичні фільми. У цих джерелах дуже барвисто описуються і показуються наряди колядників. Так само ви можете звернутися до творчості Гоголя Н.Г. або прослухати різдвяні колядки. Костюм вибрати складно, але варто зупинити свою увагу на тому костюмі, який найбільше вам до лиця. Популярними і актуальними костюмами є костюми тотемних тварин, таких як олень, ведмідь, коза, і духів предків. Костюм кози створити дуже просто: Вам знадобиться або кожух або звичайна дублянка. Дублянку виверніть навиворіт і додайте козячу маску - костюм готовий! Таку «козу» водять по домівках і просять у віршованій формі частувань. Частування складають в мішок.

Якщо ви хочете вбратися ведмедем, то можна використовувати справжню шкуру або зі штучного хутра зшити костюм. Не варто шити цілий костюм: це і дорого, і незручно. Досить буде хутряної накидки, просто не забудьте зробити голову ведмедя. Коричнева або сіра тканина підійде для костюма «конячки». З тканини зшийте голову коня з гудзиками - очками, а гриву можна зробити з бахроми для обшивки диванів. Тулуб «кобили» можна зробити так, щоб його могли одягнути 2-3 людини. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!