» » » Як пограбувати магазин?

Як пограбувати магазин?

Як пограбувати магазин?

Якщо вам здається, що ролики з лихими нальотами на торгові точки показують, що красти в магазині просто і легко, дізнайтеся спочатку про кримінальну або адміністративну відповідальність за такі дії.

  • Кримінальна відповідальність для магазинного злодюжки передбачена в статті 158 Кримінального Кодексу РФ "Крадіжка". Максимально ви можете отримати термін до 2 років, а мінімальним покаранням вважається штраф до 80.000 рублів. Але якщо сума винесеного і неоплаченого товару становить менш 1.000 рублів, то кримінальна справа порушуватися не буде.
  • Адміністративна відповідальність передбачена в статті "Дрібне викрадення" 7.27 КоАП Росії. Штраф у цьому випадку буде від 1.000 до п`ятикратної вартості викраденого, можливий і адміністративний арешт на 15 діб.

Правда, далеко не завжди адміністрація магазину викликає поліцію для затримання злодія. Галас навколо порушника, тривале оформлення документів, пошук та залучення свідків - на думку дирекції, все це занадто довго і суєтне. Зазвичай адміністрація розбирається з вершками своїми силами: охоронці настійно радять сплатити вкрадене.

Як крадуть в магазинах

Саме через потурання працівників торгових точок шахраї мають можливість хвалитися тим, як вкрасти в магазині і не попастися. Деякі навіть не виносять товар за межі торгового залу - просто-напросто потайки випивають дорогі напої або з`їдають делікатеси!

Про наклейках з магнітами, які пищать, якщо ви не сплатили товар, знає вже кожен школяр. Ці швидше уявні, ніж непереборні перешкоди для досвідченого магазинного злодія. Наклейки легко і швидко відриваються, і ось уже звільнений від упаковки дорогий крем перекочовує в сумочку! Дама невимушено проходить повз касира і йде.



Точно так само діють любителі безкоштовних обновок. Велику блямби з магнітом для одягу відкрити складно (якщо вона магнітна, то від неї позбуваються за допомогою сильного магніту), але зате її можна вирізати в примірювальній кабінці манікюрними ножицями. Такі "протиугонки" прикріплюють зазвичай не на самому видному місці, щоб вони не заважали приміряти вбрання. Тобто, маленька дірочка внизу Подолу, рукава або штанини для багатьох несильно псує дістався зі 100% знижкою товар.

Щоб вкрадену річ не було видно, злодюжки спеціально вивчають мистецтво швидкого і компактного складання будь-якої речі. Вони за секунду здатні згорнути футболку в тугу непримітну ковбаску і покласти її в кишеню мішкуватих штанів.



Досвідчені злодії мають спеціальний костюм для зручного і непомітного розміщення в його надрах викрадених предметів. Використовується багатошаровість - еластичну майку заправляють в джинси, зверху надягають вільну сорочку. Речі, кинуті за воріт майки, осідають в районі живота. Охоронці зазвичай не запам`ятовують, зайшов покупець вже з позиками або придбав його, гуляючи по торгових рядах.

Хто і навіщо краде в магазинах

Але не тільки затяті шахраї або шопліфтерів тягнуть з магазинних полиць товар. Серед любителів безкоштовного сиру є клептоман - хворі люди, які без лікарської допомоги не можуть впоратися зі своєю злочинною звичкою. Клептоманія - це патологічний стан, непереборне прагнення вкрасти все одно що. Цю хворобу лікують психіатри. Крадіжка клептоманического переслідує матеріальної вигоди, вона просто задовольняє на якийсь час потреба хворого, його нездорову тягу. Для клептомана питання про те, як пограбувати магазин, не стоїть на порядку денному, він виникає імпульсивно. Крадіжка відбувається без роздумів і попередньої підготовки.

Любителі гострих екстремальних відчуттів теж не шукають матеріальної вигоди від крадіжки. Своїми незаконними діями вони забезпечують різкий вкидання адреналіну - свого роду наркотику, який виробляє організм людини. Вкрадені речі для них - це "мисливські" трофеї, в їх колекції можуть бути дитячі іграшки, пляшки спиртного, кілограми жувальних гумок і мереживні трусики!

На жаль, є в Росії і незаможні люди, які крадуть в магазинах їжу для прожитку. Різні обставини привели їх до такого способу добування продуктів.

Пограбування магазину - це серйозно

Все це стосується лише дрібних крадіжок і розкрадань без застосування зброї. Якщо ж пограбування магазину скоєно групою осіб, та ще й з різними обтяжуючими обставинами, покарання буде значно серйозніше, і тільки лише штрафом відбутися не вдасться!

Висновок напрошується наступний: будь-які крадіжки - це не пустощі і не дурниця. Не варто ризикувати своєю репутацією заради міфічного задоволення від протизаконного екстриму.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!