Як не красти?

Як не красти?

Кожен з нас так чи інакше стикався з крадіжками. Багато людей схильні до злодійства на побутовому рівні - крадуть дрібні товари з магазинів, різні речі, які погано лежать, предмети з роботи. Як позбутися від цієї згубної звички? Розглянемо кілька конкретних ситуацій побутового злодійства і спробуємо з`ясувати, як цього можна уникнути.

Як не красти на роботі?

З роботи тягнуть все - канцелярське приладдя, офісний папір, пакети, миючі засоби. Чому так відбувається? Напевно, тому, що людина просто не знає, що не красти, адже це відбувається повсюдно.

Якщо зібралися потягнути пачку паперу, то подумайте, раптом її не вистачить саме вам, щоб роздрукувати важливий договір. Також подумайте про те, як ви будете дивитися в очі начальнику і колегам, якщо вас хтось «застукає» за крадіжкою.

Якщо психологічна робота над собою не допомагає, прийміть дієві методи: з зарплати купіть собі додому ті канцтовари, які вам так часто хочеться забрати з роботи. Купленої вами пачки паперу вистачить надовго, а знаючи, що у вас вдома є 10 точно таких же ручок, ви самі не захочете красти їх з роботи.

Дзвінки закордонним родичам



Ще один бич всіх компаній - це особисті розмови по службовому телефону. У багатьох фірмах корпоративний безліміт, який передбачає дзвінки всередині мережі безкоштовно, так що ніякої звітності тут немає. Гірше, якщо ви, користуючись нагодою, починаєте дзвонити родичам в Америку або Бразилію, щоб поговорити про погоду. Ви не цікавить питання про те, як не красти службовий зв`язок, адже витрачаються кошти роботодавця, а не ваші. Хочете зупинитися? Подумайте, що витрачених на особисті бесіди грошей просто може не вистачити на вчинення важливої угоди в телефонному режимі. У підсумку, постраждає і ваше фінансове становище, і грошові справи компанії.

Законодавство Росії з цього приводу сформульовано досить чітко: якщо ви витратите гроші, які фірма надала для зв`язку по службовому телефону, недолік їх компенсуєте за рахунок власних коштів. Подумайте про те, скільки платить скупий.



Рішення проблеми: для бесід з родичами краще залишити Скайп - це абсолютно безкоштовна зв`язок, та й до того ж ви побачите їх «вживу».

Крадіжка в магазинах

Британці навіть придумали назву для таких людей - «шопліфтерів». Фантазія їх воістину безмежна - вони розмагнічують мітки, відклеюють їх, роблять помилкові покупки і навіть можуть почати скандал. Вітчизняні любителі вкрасти щось в магазинах зазвичай крадуть пакети або шоколадки.

Якщо ви з їх числа, то одним роздумом про те, чи потрібна шоколадка чи ні або що ціна пакетів невисока, не обійтися. Що ж робити в таких випадках?

  • Правило перше. Прийшовши в супермаркет, залиште всі свої сумки і пакети в камері схову, а для покупок візьміть кошик магазину. Так у вас не буде можливості покласти щось потайки в свою сумочку.
  • Правило друге. Чи не одягайте в магазин широких речей або одяг з кишенями. Адже можливість покласти в кишеню часто є спокусою для крадіжки.
  • Правило третє. Намагайтеся не відвідувати великі супермаркети і магазини самообслуговування. Ходіть в маркети, де продукція розташована в недоступних вітринах, а видають її продавці і касири через прилавок. Це найвірніший спосіб не піддатися розкраданню, так як в таких магазинах це практично не вийде.
  • Правило четверте. Якщо все ж вам зручніше відвідувати супермаркети, то обов`язково перед походом щільно пообідайте. Доведено, що на ситий шлунок у покупців не «розбігаються» очі.
  • Правило п`яте. Намагайтеся ходити за покупками ближче до закриття магазину, залишайте для цього рівно стільки часу, щоб вам вистачило «пробігтися» і впритул встигнути взяти тільки найнеобхідніше. Чи не залишаєте часу на те, щоб думати, як вкрасти і куди заховати поцупити річ.
  • Правило шосте, останнє. Зрештою, визначтеся для себе, що найчастіше вам хочеться вкрасти? Якщо це пакети, цукерка або інший дріб`язок, купите ж собі пару упаковок пакетів, кілограм цукерок і живіть спокійно!

Про клептоманії

Основна відмінність клептоманії від свідомого крадіжки - це те, що вкрадений предмет не продають і не використовують в особистих цілях. Психіатри кажуть, що клептоманія - це хвороба, і прописують в таких випадках лікування. Поки воно триває, виходити з дому не рекомендується, а всі необхідні для вас покупки краще передоручити родичам і друзям.

Ми настільки звикли до крадіжок, що вже не помічаємо його або сприймаємо, як належне. Якщо ви вирішили позбутися від цієї проблеми, переступите через себе, скориставшись вищеописаними радами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!