» » » Як любити дружину?

Як любити дружину?

Відшумувала весілля, пройшли місяці. І якось непомітно подружжя стало друг від друга віддалятися. Але ж зовсім недавно чоловік з гордістю заявляв: «Я люблю свою дружину!» І так буває у багатьох молодих (і не дуже) сім`ях. Так у чому ж справа? Що трапилося? А відповідь, між тим, простий.

Як любити дружину - практичні поради



Вся справа в тому, що обидві половинки потребують любові та уваги не тільки до весілля, але і після. І особливо потребують уваги жінки. Як любити дружину і показати їй, що ти її любиш? Як завжди, нічого особливо складного. І почнемо з самих елементарних речей. По-перше, подивіться, як ви спілкуєтеся з дружиною. «Дай-но», «принеси-ка», «а де обід?», «Ну що там знову?» - Ці речі потрібно відставити. Набагато краще вживати замість «дай-ка» «дай, будь ласка», замість «а де обід?» «Дорога, а обід вже готовий?», Замість «ну що там знову?» «Улюблена, що трапилося?» Якщо не вмієте , навчитися цьому не відніме багато сил. В іншому випадку задам вам питання: а для чого ви взагалі одружилися? Дружина - це не предмет меблів, а жива людина, якій потрібна щоденне увага і турбота - хоча б в якомусь вигляді. І найпростіше виявити це увагу в ласкавому слові. Далі: не потрібно дарувати подарунки тільки тоді, коли ви в черговий раз «накосячілі». І не потрібно дарувати подарунки тільки з приводу. Купіть в середині робочого тижня букет квітів, які любить ваша дружина або коробку улюблених цукерок. Так навіть проста шоколадка, подарована без приводу, буде для неї набагато приємніше іншого прикраси, врученого як «компенсації за моральну шкоду». Саме врученого, бо подарунком це вже не назвеш - саме компенсацією. А ще краще - не доводити до такого.

Спільні заняття - ключ до міцних відносин



Фраза, винесена в заголовок цього розділу, насправді дуже важлива. Коли ви одружилися, ви ж не планували жити окремо навіть у межах однієї квартири? Так чому ви тепер зустрічаєтеся тільки за сніданком і вечерею? Як би ви не були зайняті, хоча б годину-другу в день завжди можна виділити на близьких. Всіх грошей не заробиш, і навіть багато багаті люди, що працюють по 25 годин на добу, знаходять час на своїх дружин. Чи зможете і ви. Погуляйте разом, сходіть куди-небудь. Не любите виходити з дому: скачайте фільм і подивіться разом. Візьміть за правило влаштовувати собі спільні домашні кіносеанси, адже це так здорово: посидіти разом ввечері і подивитися хороше кіно. Ще раз нагадаю вам про важливість шанобливого ставлення до дружини. З вашого боку не повинно бути ні криків, ні хамства, ні, тим більше, рукоприкладства - це негідно людини, особливо чоловіки. А тепер ще про одну важливу деталь, яку дуже часто не беруть до уваги багато чоловіків. Як розподілені домашні обов`язки між вами?

Не будьте егоїстичні

Нерідко мені доводиться чути: «це не чоловіча робота», «цим повинна займатися дружина», «я багато працюю». Знаєте: помити за собою посуд або зробити чай з бутербродами багато часу не займе. Взагалі хочу вам дати добру пораду: намагайтеся всі домашні справи робити разом. Або розподіляйте обов`язки таким чином, щоб кожен щось робив по дому. Пам`ятайте: не існує на 100% «чоловічий» і «жіночої» роботи. Чоловік, якщо дружина втомилася, може і посуд помити, і білизна після прання розвісити, і підлоги вимити, і килим пропилососити. Ось це і є прояви любові, все інше - це просто слова. Якщо дружина приготувала вам сніданок, обід і вечерю, помила після цього посуд і зробила інші домашні справи, а ви за цей день палець об палець не вдарили і з пивом дивилися футбол - це не любов. Дивіться на речі реально: значить, ви просто сприймаєте дружину, як прислугу. Нещодавно бачив гарну цитату в інтернеті. «Дружина-це посудомийка, кухар, праля, технічка, медсестра, вчитель, вихователь, економіст, швачка, бухгалтер, коханка, психолог ... А чоловік втомлюється на роботі!» Навіть наявність роботи не дає вам права нічого не робити по дому. Дружина теж працює, а якщо й ні, то все одно дуже втомлюється в такому режимі. Візьміть частина домашніх турбот на себе - хоча б сумки з магазину тягати. Повірте, багато і цього не роблять. І тоді ви з повним правом зможете сказати: «Так, я люблю свою дружину».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!