» » » » Як виглядає пікова дама?

Як виглядає пікова дама?

Як виглядає пікова дама?

Про існування Пікової дами відомо лише з страшилок фольклорного чи літературного змісту. І в тих і в інших оповіданнях - це містична істота з дуже небезпечними намірами. В одних страшилки вона краде дітей, в інших - є ночами в образі примари і лякає напівсонного людини, по-третє - з`являється з дзеркала завдяки містичним ритуалам і здатна або виконати бажання, або задушити того, хто зазіхнув на її спокій. Ось тільки будь-яких конкретних описів таємничої жінки ніде не зустрінеш. Є тільки окремі епізоди і вигадані образи. Які ж класичні описи шахрайки? Як виглядає Пікова Дама з розповідей очевидців, простих обивателів і літературних геніїв?

Портрет Пікової дами

Зловісна стара. Саме такий описав її Олександр Сергійович Пушкін у своїй однойменній повісті. За книгою Пікової дамою була якась княгиня в досить похилому віці, яка володіла таємницею карт і могла виграти будь-яку гру. Після своєї смерті привид старої з`явився до головного героя книги Герману і повідомив таємницю. Однак в результаті істина виявилася брехнею. Замість обіцяного Туза в розпал гри Герман витягнув карту Пікової Дами, яка зловісно посміхалася і підморгувала йому. Герой не витримав удару і збожеволів. Зла чаклунка отримала те, за чим зазвичай приходить - чуже життя.

Портрет Пікової дами



До речі, у героїні Пікової дами був свій прототип - реально існувала княгиня Наталія Галіцина. Вона прожила до глибокої старості, пережила чотирьох імператорів від Петра III до Олександра I і до самої смерті була дуже шанованою особою. До її думки прислухалися всі правителі держави. В інтернеті можна подивитися, як виглядає Пікова Дама, фото і портрети Галіцина. Так само, як і персонаж Пушкіна, панянка мала якоїсь таємної, яку їй повідав відомий французький чарівник Сен Жермен. В молодості Галіцина вважалася дуже красивою (портрети зберегли її юні образи), а ось в старості, навпаки, змарніла до невпізнання. На обличчі баби крім зморшок з`явилися сильно помітні вусики, за що літній дамі дали прізвисько «Княгиня Усатая». У Петербурзі, де знаходиться Будинок Пікової дами, часто бачать привид старої - тієї самої княгині Галіцина.

Портрет Пікової дами

Будь-образ, який уявляє собі ворожить на Пікову даму людина. За словами парапсихологів, наш мозок сам генерує образ, видаючи замість Пікової дами або зловісне темна істота, або страшну бабу, або граціозну блідолицю леді. Іншими словами, у що віримо, то і є. Це і пояснює такі різні описи розповідей очевидців. До речі, ці ж парапсихологи запевняють, що при бажанні з злий дама легко перетвориться в добру. Варто тільки забажати!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!