Що таке оргазм?

Секс - одне з кращих і найприємніших занять, придуманих природою для людини. Крім неймовірних відчуттів, секс сприяє зниженню ваги, покращує пружність шкіри, омолоджує організм, створює чудовий настрій, підвищує інтелектуальні здібності і робить закоханих людей ближче один до одного в емоційному і в фізичному плані. Але все-таки найприємніше в сексі - це оргазм. Що таке оргазм?

Оргазм - це найвища точка сексуального збудження, при якій людина отримує максимально сильне насолоду в статевому акті. Досягти оргазму для одних просто, а для інших - складно. Для того щоб отримувати від сексу максимально приємні відчуття, необхідно розібратися в тому, що відбувається під час оргазму і як він виникає.

фізіологія оргазму

Якщо запитати у різних людей: «Що ти відчуваєш при оргазмі?», Вони можуть відповісти по-різному. Для кого-то це незрозумілі неймовірні ощущенія- хтось відчуває, як по всьому тілу розливається приємне тепло і свіжа енергія- а хтось відчуває напругу, яке незабаром змінюється приємним розслабленням, і якраз пік зміни напруги на розслаблення він і вважає оргазмом .

Під час оргазму різко збільшується артеріальний тиск, пульс досягає 180 ударів на хвилину і більше, дихання частішає і стає нерівним. Може почервоніти шкіра обличчя і грудей. Оргазм триває від декількох секунд до декількох хвилин. У чоловіків період оргазму короткий, сам оргазм одноразовий. Оргазм у жінки може бути багаторазовим і більш тривалим.

Що таке оргазм жіночий

Жіночий оргазм - штука примхлива, однак якщо жінка досягає його в повній мірі, то отримує тривалі сильні відчуття. Що відбувається під час оргазму у жінки?



На даний момент виділяють три види жіночого оргазму: кліторальний, вагінальний і матковий. Кліторальний оргазм визнається всіма вченими, а ось щодо вагінального і маточного досі ведуться суперечки. Одні вчені говорять, що такі типи оргазму існують, а інші з цим не згодні. Проте, чільну роль в жіночий оргазм відіграє клітор. Його правильна стимуляція спричиняє оргазм.

Чому саме клітор? Клітор, як його називають деякі, - це «недорозвинений статевий член». У жінок він маленький, головка клітора за розміром схожа зі сірникових кінчиком. Проте, на клітор зосереджена велика кількість нервових закінчень, вміла стимуляція яких викликає оргазм. Зверху цей невеликий орган покритий своєрідним капюшоном, який з`єднується з малими статевими губами. Якщо трохи потягнути малі статеві губи жінки, капюшон покриє голівку клітора. Така дія здатне викликати приємні відчуття. Саме так і відбувається під час статевого контакту. Малі статеві губи постійно знаходяться в русі, то натягуючи, то відтягуючи капюшон клітора. Завдяки цьому жінка досягає оргазму. І якраз через це багато вчених не визнають вагінальний оргазм, так як він - всього лише наслідок стимуляції на клітор, а отже - різновид клиторального оргазму.

Є ще одна, рідше зустрічається різновид жіночого оргазму, - струменевий оргазм. Що таке струменевий оргазм? Якщо при статевому акті в піку пристрасті у жінки виділяється велика кількість рідини, що виходить струменем з піхви, то чоловікові можна ставити «відмінно» за секс! Струменевий оргазм - результат сильного збудження, і його неможливо зімітувати. Виникає він, як вважають багато хто, внаслідок впливу на загадкову точку G, стимуляція якої викликає практично миттєвий і сильний оргазм у жінки. У деяких такий оргазм виходить випадково, проте якщо зрозуміти, як він відбувається, можна дарувати жінці в ліжку непередавані відчуття!

Що таке оргазм чоловічий



Чоловік кінчає набагато частіше і більше, ніж жінка. Це закладено в ньому природою, адже він - продовжувач роду людського. Чоловічий оргазм пов`язаний з еякуляцією, тобто, з сім`явипорскуванням. Досягнення еякуляції залежить від ряду причин: чоловічий збудливості, виду стимуляції на статевий член (стимуляція при мінете викликає набагато більші відчуття, чет стимуляція руками), тривалості періоду статевого спокою (чим довше чоловік не займався сексом, тим швидше у нього настане оргазм).

Що відчуває чоловік при оргазмі? Відчуття схожі з жіночими, коли настає найвищий момент напруги, сменяющегося приємним розслабленням. Один чоловік порівняв чоловічий оргазм з чханням. Уявіть собі, що Ви сильно бажаєте чхнути, відчуття все посилюються, напруга досягає апогею, а потім Ви чхаєте, відчуваєте розслаблення і отримуєте задоволення від того, що чхнули. Ось приблизно такий і чоловічий оргазм.

Що виділяється при оргазмі у чоловіків? Сперма - речовина, що виділяється при оргазмі з уретри. У здорового чоловіка сперма білого кольору, містить велику кількість вітаміну С і, звичайно ж, активних сперматозоїдів. Потрапляючи в матку жінки, сперматозоїди здатні виживати в ній до 7 днів. Тому тим, хто поки не хоче дітей, потрібно бути вкрай обережними з контрацепцією, а тим, хто вже дозрів для поповнення, - почати практикувати секс за тиждень до овуляції. У жінки при оргазмі виділяється велика кількість характерною рідини. Існує навіть поняття «жіноча еякуляція».

Аноргазмия - справжня або помилкова

Є таке захворювання, називається воно аноргазмией. Аноргазмия - це нездатність отримувати оргазм. На це захворювання більше страждають жінки, які все частіше задають питання: «Чи не отримую оргазм, що робити?». Для початку слід зрозуміти, який саме оргазм Ви не отримуєте. Якщо досягти оргазму не вдається ні при мастурбації, ні при кунілінгусі, ні при статевому акті, то Ви маєте справу, найімовірніше, до цієї аноргазмией. Для її лікування необхідно звернутися до фахівця.

Якщо оргазму не вдається досягти при статевому акті, але при кунілінгусі і / або мастурбації він є, то у Вас помилкова аноргазмія. Чому так відбувається? Причин може бути декілька:

  1. Психологічний розлад в парі. Якщо чоловік і жінка постійно сваряться, жінка не довіряє чоловікові, вони тріпають один одному нерви, то ні про яке оргазмі і мови бути не може. Навіть якщо все Ви помирилися, і поки все добре, підсвідомість не дасть розслабитися і отримати задоволення. Вихід з цієї ситуації - налагодити дійсно міцні, гарні, довготривалі і довірчі відносини в парі.
  2. Невмілий партнер. Буває, що чоловік поводиться в ліжку недостатньо добре для того, щоб його жінка скінчила. Не кажіть йому про це, а просто покажіть і розкажіть, що і як Вам найбільш приємно. Люблячий і умілий чоловік обов`язково постарається зробити все, як треба.
  3. Надмірне захоплення мастурбацією, куннилингусом і мінетом. Всі ці види сексуального впливу дають дуже сильні відчуття. Якщо вони занадто часто відбуваються, організм починає сприймати їх як норму, і на менше він не згоден. Статевий акт же, хоч він і не менш приємний, не дає таких гострих відчуттів, по крайней мере, відразу. Вихід із ситуації - скоротити кількість мастурбації, куннилингуса і мине.
  4. Внутрішні психологічні проблеми. Не може випробувати оргазм жінка, яку дуже строго виховували в дитинстві, вселяючи їй, що секс - погано, брудно і розпусна. Не може випробувати оргазм людина з дуже заниженою самооцінкою, яка вже перетворилася на серйозну проблему. Оргазм не дано також випробувати занадто затиснутим, засмиканим і вічно нервовим людям. Найкраще, що можна зробити, - це визначити свою основну психологічну проблему і спробувати її позбутися. Також допоможе використання різних технік релаксації, вміння досягати внутрішньої гармонії і спокою.

«Як зрозуміти, що отримала оргазм?» - Питання дівчини або жінки, ніколи раніше його не бракувало. Відчуття при оргазмі хоч і схожі, але кожен розуміє їх суб`єктивно. Ви самі зрозумієте, коли отримаєте оргазм, Ваше тіло Вам про це скаже. Якщо хочете дізнатися детальніше про відчуття при оргазмі, поверніться до початку нашої статті і прочитайте графу «Фізіологія оргазму».

Отримати оргазм не так важко, як це здається на перший погляд. Якщо Вам не вдалося його ще випробувати, не сумуйте. Робіть все можливе для його досягнення, а Ваш партнер Вам в цьому допоможе!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!