Як жити з віл?

Діагноз ВІЛ для багатьох є великим шоком, але не є причиною опускати руки. Люди хочуть знати, як жити з ВІЛ далі. ВІЛ-інфекція - це не вирок до смерті. Зараз ВІЛ-інфекція розглядається в якості хронічного захворювання, але лише в тому випадку, якщо захворювання діагностоване на ранньому етапі і інфікований проходить послідовне лікування.

Як довго живуть з ВІЛ

Ситуація стала краще після введення комбінованої терапії. Фахівці говорять про те, що ВІЛ-позитивні люди, які беруть антиретровірусні препарати, можуть прожити більш ніж одне десятиліття. Незважаючи на сильні побічні дії медикаментів, стан імунітету значно поліпшується. Навіть при ВІЛ-діагнозі люди можуть дивитися в майбутнє і не втрачати віри.

Як люди живуть з ВІЛ

Пам`ятайте, що повноцінне життя неможлива без самоповаги. Неповага до самого себе може бути легко помічене оточуючими вас людьми. Спробуйте позбутися негативних думок і уявіть що буде, якщо викреслити ваш ВІЛ-статус?



ВІЛ-позитивні люди точно так само, як і здорові можуть здобувати освіту, освоювати професії і виходити на пенсію.

Зовсім недавно ВІЛ-позитивні люди були позбавлені можливості заводити дітей, але сьогодні планування сім`ї з діагнозом ВІЛ цілком реально. Імовірність того, що дитина заразиться від ВІЛ-позитивної матері становить менше одного відсотка. Головною запорукою здорової дитини є чітке дотримання профілактичних заходів. Придбати ВІЛ дитина може в утробі матері, в процесі пологів і під час годування грудьми. Для зниження ризику передачі ВІЛ-інфекції від хворої матері дитині, вагітна жінка проходить антивірусну терапію, а при пологах роблять кесарів розтин. Ось для чого кожній вагітній жінці рекомендується здати кров на ВІЛ. Якщо жінка виявиться ВІЛ-позитивною, вона повинна негайно звернутися в центр обслуговування ВІЛ-позитивних вагітних. ВІЛ-позитивної мамі не рекомендується годувати дитину грудьми, тому що грудне молоко може стати причиною передачі інфекції.

ВІЛ-позитивні люди повинні дотримуватися ряду правил безпечного сексу і поведінки. Так вони зможуть захистити від зараження не тільки своїх близьких, але і себе. Адже зараження іншими інфекціями може сильно вплинути на процес лікування ВІЛ і негативно вплинути на імунну систему.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!