» » » Уреаплазма - що це?

Уреаплазма - що це?

Останнім часом все частіше трапляється чути, як люди, котрі мають медичну освіту, плутаються в термінах. Наприклад, одна з найчастіших помилок, коли уреаплазмоз називають по найменуванню його головного збудника - уреаплазми.

мікроорганізм

Уреаплазмою називають бактерію мембранного паразита, що викликає уреаплазмоз. Всього їх існує кілька підвидів, але для людини небезпечний тільки Ureaplasma urealyticum, а решта є умовно-патогенними мікроорганізмами. Навіть у абсолютно здорових людей ці бактерії можуть бути виявлені.

інфекція

На жаль, навіть лікарі-фахівці, виявивши запалення і взявши аналізи (ПЛР і посів), можуть поставити діагноз уреаплазма. Що це таке, втім, досі слабо вивчена, і спочатку перевіряються більш ймовірні «винуватці» захворювання.

Уреаплазмоз ж, в свою чергу, є інфекційним захворюванням, що передається статевим шляхом або від хворої матері до плоду під час вагітності або в родових шляхах при народженні дитини. Хвороба може розвинутися в цистит, запалення придатків і навіть матки у жінок, яєчок і придатків у чоловіків. Також фахівці висувають теорії, що уреаплазмоз може бути основною причиною передчасних пологів і викиднів.

Група ризику

Незважаючи на те, що уреаплазми в неактивному стані присутні у третини населення Землі, але найбільший ризик захворіти уреаплазмозом є у людей з ослабленим імунітетом, а також у пар, які практикують незахищений секс. Про те, як вилікуватися від цієї напасті, Ви зможете дізнатися з цієї статті: «Як лікувати уреаплазму?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!