Як лікувати перелом?

Як лікувати перелом?

Перелом є повне або часткове порушення цілісності кістки в результаті отримання травми. Також пошкодження може виникнути внаслідок самовільних змін в кістковій тканині на тлі деяких захворювань.

У цій статті ми поговоримо про те, як необхідно лікувати перелом.

Методи лікування перелому

При переломі кістки дуже важливо своєчасно звернутися до фахівця для надання першої медичної допомоги.

Найчастіше небезпечно не саме пошкодження, а стан потерпілого, так як він може випробувати травматичний шок, який становить загрозу для життя. Крім того, травма може супроводжуватися рясною кровотечею.

Лікування є зрощення кісток і вправлення окремих фрагментів.

фіксація

Фіксаційний, або по-іншому іммобілізаційний, метод є найпоширенішим способом лікування перелому і застосовується в разі, якщо немає зміщення.

Лікування являє собою накладення гіпсової або полімерної пов`язки.

Як накласти пов`язку

  1. Підготуйте стерильний бинт, просочений гіпсом або його полімерним аналогом. При використанні гіпсу змочіть бинт водою. В іншому випадку змочування необхідно буде провести під час формування пов`язки.
  2. Викладіть кілька шарів бинта на чистий стіл.
  3. Обробіть забите місце знезаражувальним засобом.
  4. На кістковий виступ укладіть шматок вати або м`якої тканини (щоб уникнути омертвіння м`яких тканин в результаті тиску).
  5. Потім накладіть пов`язку методом бинтування.

витягування



Даний спосіб використовується при переломах зі зміщенням. Витягування пошкодженої ділянки дозволяє запобігти зсуву і створює умови для відновлення кісткової тканини.

Метод являє собою розтягнення за допомогою вантажу, вага якого зменшують у міру зіставлення відколів і зрощування кістки.

Не рекомендується проводити процедуру самостійно.

операція



Іноді лікування перелому може зажадати оперативного втручання. Воно полягає в правлінні, зіставленні і скріпленні відколів.

Часто для цієї мети використовують спеціальні металеві конструкції і фіксатори. Дана процедура повинна виконуватися строго під наглядом лікаря.

Заміна кісткової тканини

У складних випадках може бути проведена операція по заміні тканини на штучний аналог.

спокій

При незначних пошкодженнях кісток і утворення тріщин рекомендується дотримуватися принципу спокою ураженої ділянки. Для швидкого загоєння і зрощування кістки можна доповнити терапію, приймаючи різні відвари, настоянки та мазі.

Лікування перелому магнітом

При переломах ефективний вплив надає магнітотерапія. Поле сприятливо позначається на швидкості загоєння.

Дану процедуру можливо провести в домашніх умовах.

  1. Підготуйте магніт (наприклад, можна витягти матеріал з пристрою гучномовця).
  2. Помийте кришку з-під баночки від засобу для чищення взуття.
  3. Всередину приклейте магніт, а на вгору пластмасову ручку. Пристрій готовий.
  4. Для використання необхідно докласти конструкцію до ушкодженого місця і здійснювати обертання за годинниковою стрілкою протягом 20 хвилин.

Увага, процедура протипоказана особам, страждаючим захворюваннями крові і мають пухлини. Також не можна застосовувати магнітотерапію хворим, які перенесли інсульт або інфаркт.

Як лікувати перелом народним способом

  • Суху яєчну шкаралупу від двох яєць подрібніть і змішайте з свіжовичавленим соком лимона і залиште суміш на пару днів при кімнатній температурі. Потім змішайте пару сирих яєць з ложкою меду і з`єднайте з настояним лимонним соком. Приймайте по столовій ложці в день;
  • Обсмажте пару подрібнених цибулин на рослинному маслі. Закип`ятіть літр води і перекладіть в рідину зажарку. Поварите цибулю протягом 10 хвилин. Випивайте по 1 склянці суміші перед їжею 3 рази на день;
  • Залийте столову ложку подрібненого кореня живокосту склянкою окропу і дайте настоятися. Приймайте ліки по столовій ложці перед кожним прийомом їжі;
  • Вранці натщесерце приймайте по таблетці "Мумие". Запити препарат необхідно молоком з медом. Для зрощення кісток змішайте растолченную таблетку з рожевим маслом і змастіть місце перелому.

Нагадуємо, що будь-який перелом - небезпечна травма, тому необхідна консультація фахівця.

Для швидкого загоєння і відновлення кісток і тканини рекомендуємо записатися на профілактичну лікувальну фізкультуру.

Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!