Як зламати ногу?

Як зламати ногу?

У житті всяке буває, і іноді навіть таке сумнівне розвага, як зламати ногу, може бути корисно. Знати це також потрібно для того, щоб уникнути перелому.

Які бувають переломи

  • Закритий перелом - це коли нічого не видно і все заховано всередині, тобто, зверху перелом покритий м`язами і шкірою.
  • Відкритий перелом - коли кістка стирчить назовні, тобто, зламана кістка прориває м`язові тканини і шкіру.
  • Перелом зі зміщенням - коли внаслідок травми відбулося зміщення кістки і для того, щоб вона правильно зрослася, її доведеться ставити на місце.
  • Тріщина в кістки - це, як правило, невелике ушкодження, яке, тим не менш, теж вимагає спокою. При тріщині гіпс теж накладається, щоб одужання відбувалося правильно, на ногу не було навантажень.

Як безболісно зламати ногу

Існує кілька способів:

  1. Найправильніший і дієвий спосіб - звернутися до професіоналів. У травматології лікарям доводиться ламати ноги і руки, які неправильно зрослися. Там вам дадуть знеболююче і зроблять акуратний перелом, а потім відразу ж накладуть гіпс. Звичайно, такий спосіб обійдеться вам в енну суму. Але зате ви будете впевнені, що все зростеться правильно.
  2. Обколоти знеболюючим можна і вдома. Якщо у вас є медична освіта або ви вмієте робити уколи, то зможете зробити це самі. Коли відчуєте, що нога оніміла, вдарте її чимось зверху сильніше. Як варіант - защемить дверима.
  3. Якщо з медициною ви не знайомі, можна спробувати народними засобами. Мета все та ж: домогтися бездушності ноги. Для цього можна спробувати її «заморозити». Намочіть рушник і покладіть в морозилку. Коли воно замерзне, обмотайте їм ногу і залиште на якийсь час, щоб нога «замерзла». Коли ви перестанете відчувати холод і взагалі що-небудь, вдарте або саму ногу, або ногою об щось.
  4. Ще один спосіб домогтися оніміння - припинити приплив крові. Для цього мокрим рушником туго обмотуємо ногу. Дуже туго, щоб передавити все вени і артерії. Коли нога почне синіти і вам стане проблематично їй рухати, вдарте її несильно.


Після всіх цих процедур, як дізнатися, зламана нога?

Симптоми зламану ногу

  1. Біль. При переломі біль буде просто пекельна. Якщо ви спочатку домоглися бездушності, то в міру «відтавання» або припливу крові, біль буде все сильніше і сильніше.
  2. Недієздатність. Ступити на зламану ногу не можна. Самі розумієте - кістка зламана, ногу вона тримати не зможе. Боляче буде навіть пальцями на підлогу ступити.
  3. Пухлина. Місце перелому обов`язково напухнет, так як йде запальний процес, і лейкоцити прагнуть «знешкодити» поломку.
  4. Якщо у вас тріщина, то ступити на ногу ви зможете. Але все одно буде сильна ниючий біль і дискомфорт при ходьбі.

Але найкраще ноги не ламати. У похилому віці все зламані кістки дуже сильно болять, доставляючи людям масу незручностей. Постарайтеся обійтися без каліцтв і будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!