» » » » Як стерилізувати дитячі пляшечки?

Як стерилізувати дитячі пляшечки?

Як стерилізувати дитячі пляшечки?

Для мами немає нічого важливішого здоров`я дитини, і, як відомо, найсерйознішим на небезпеки воно піддається в дитячому віці, коли у дітей ще не сформований імунітет. Ось чому так важливо стерилізувати будь-який посуд і пристосування, за допомогою яких живиться малюк.

У цій статті розповімо про те, як стерилізувати дитячі пляшечки правильно.

стерилізатори

Звичайно, найпростіший метод стерилізації дитячих пляшечок - це використання спеціального парового стерилізатора. Вам просто необхідно налити в контейнер стерилізатора воду, встановити режим і включити прилад. На стерилізацію потрібно всього 10-15 хвилин. Найбільш популярний паровий стерилізатор - Philips AVENT, він зручний в експлуатації, надійний, дозволяє стерилізувати відразу 6 пляшок і при цьому коштує недорого.

кип`ятіння

Проте, витрачати гроші на паровий стерилізатор зовсім необов`язково, наші мами і бабусі завжди використовували для стерилізації звичайне кип`ятіння. Просто візьміть чисту каструлю, покладіть туди пляшки, налийте воду, поставте її на вогонь і кип`ятіть протягом 5-7 хвилин.

Мікрохвильова піч, пароварка, посудомийна машина



Якщо не хочеться возитися з плитою, на допомогу можна призвати сучасну побутову техніку, яка не створена спеціально для стерилізації, проте цілком може вирішити і цю задачу. Зокрема, молодим мамам може допомогти мікрохвильова піч, пароварка або посудомийна машина. Щоб стерилізувати пляшечки з допомогою СВЧ, помістіть їх в каструлю з водою, накрийте кришкою і поставте в піч на 7-10 хвилин. Стерилізації в пароварці - справа дуже просте, включіть прилад в звичайному режимі і потримайте пляшечки над парою 2-3 хвилини. Для цього можна покласти на краю пароварки великий ніж і на його лезо укласти пляшок. Посудомийна машина може стерилізувати пляшечки, працюючи в звичному режимі, проте необхідно стежити за температурної налаштуванням - температура повинна бути не менше 80 градусів.

Холодна вода та антисептичні засоби

Буває, що жоден з перерахованих вище методів стерилізації застосувати неможливо, наприклад, молода сім`я вирішила відправитися в подорож на машині. Звичайно, ні про які СВЧ, парових стерилізаторах і посудомийних машинах в таких умовах йтися не може. Але переживати не варто, стерилізувати пляшечки можна і в холодній воді, проте в неї потрібно додати спеціальні антисептичні таблетки, які можна купити в аптеці. Пляшечки необхідно тримати в розчині близько 15-20 хвилин.

Читайте також статтю Як користуватися пароваркою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!