» » Що за свято хеллоуїн?

Що за свято хеллоуїн?

Що за свято Хеллоуїн?

Для православних людей Хеллоуїн є екзотичним святом, тому багато хто не знає, звідки прийшла ця традиція і коли буде Хеллоуїн. Історія свята Хеллоуїн йде корінням в Кельтські племена і пов`язана з фестивалем врожаю.

Історія виникнення свята Хеллоуїн

Племена Кельтів, які проживали на території Англії, Ірландії та еверной Франції в дохристиянські часи, поділяли рік на літо і зиму. Ніч з 31 жовтня на 1 листопада знаменувала закінчення збору врожаю і прихід зими. В цей час по кельтським повір`ям відбувалося з`єднання світів живих і мертвих.

Щоб відлякати нечисть, кельти одягалися в шкури звірів і розпалювали жертовний вогонь, а біля осель залишали частування. Зібраний урожай уособлювала гарбуз. У середині VIII століття Папа Григорій III оголосив 1 листопада Днем усіх святих. А вечора напередодні дали назву Halloween, що в перекладі означає «Святий».

У чому суть Хеллоуїна сьогодні

Незважаючи на те, звідки Хеллоуїн прийшов, найбільшою популярністю він користується в Америці і Канаді. Найяскравіші гуляння проводяться в Лос-Анджелесі і Нью-Йорку. Через змішування християнських традицій і вірувань чорношкірого населення сучасне свято зазнав деяких змін.



Важливим атрибутом свята є наряд, тому люди заздалегідь продумують, як одягнутися на Хеллоуїн. Найбільш популярні костюми персонажів з фільмів жахів, чортів, відьом, привидів, вампірів.

Символом барвистого дійства, як і раніше залишається ліхтарик з гарбуза Jack-o-lanterns. вирізати гарбуз необхідно таким чином, щоб з неї вийшла страшна пика, всередину якої вставляється свічка.

Ще одну кумедну традицією є жебрацтво солодощів. Одягнена в костюми нечисті дітвора ходить по домівках, а господарі відкуповуються від них солодощами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!