» » » Що подарувати школі?

Що подарувати школі?

Що подарувати школі?

Ось і пролетіли шкільні роки, закінчився великий і дуже важливий відрізок життя. Може бути, для кого-то він був не дуже приємним, але більшість згадують про своїх учителів і навчанні з великою теплотою. Дуже хочеться, щоб і школа не забула про існування вашого веселого і дружного класу. Що подарувати школі на пам`ять при розставанні?

Класифікація подарунків

Усе подарунки для школи можна умовно розділити на кілька груп.

  1. Традиційні. У деяких школах протягом багатьох років склалася традиція підношення подарунків школі, яка підтримується випускниками з року в рік. Подібні традиції об`єднують зі школою багато поколінь випускників. Наприклад, висаджування декоративних або фруктових дерев на пришкільній території. Поруч з ними можна встановити табличку із зазначенням класу і року випуску. Таким чином ви назавжди залишите свій слід в школі і, можливо, зустрівшись через багато років з однокласниками, зможете відпочити в тіні посаджених вами дерев.
  2. Суспільно корисні. Такий подарунок для школи зможе стати у пригоді наступним поколінням учнів. Можна поповнити фонд шкільної бібліотеки цікавою серією книг, залишивши на кожній з них дарчий напис або побажання майбутнім читачам. Новому обладнанню для спортивного залу зрадіє не тільки вчитель фізкультури, а й юні спортсмени, які будуть із задоволенням на ньому займатися. Це можуть бути спортивні лавки, бруси, кільця, кінь, штанги і т. Д. В залежності від вашого бюджету.
  3. Творчі. У кожному класі знайдуться діти, які мають тим чи іншим талантом. Якщо підготуватися до свята заздалегідь, можна протягом навчального року збирати цікавий відеоматеріал і презентувати фільм, наприклад, «Один рік з життя школи». Такий диск буде цікаво подивитися і вчителям через кілька років, і самих випускників на вечорі зустрічі. Для тих, хто володіє музичними здібностями, не важко скласти пісню про свою рідну школу, яка згодом може стати гімном школи. Оригінальним подарунком, який довгі роки буде прикрашати шкільний будинок, може стати герб або емблема школи, вишиті на полотні або викладені у вигляді мозаїки.

Що подарувати школі від випускників



Вибираючи подарунок, не забудьте порадитися з класним керівником, який, напевно, краще орієнтується в шкільних потребах. Іноді їх озвучує сам директор навчального закладу. Звичайно, подарунок школі залежить не тільки від фантазії випускників, а й фінансових можливостей їхніх батьків.



Ідеї для подарунків:

  • Ремонт. Дуже багато батьків підходять до питання вибору подарунка з практичною точки зору і вважають за краще вкласти гроші в ремонт будівлі школи. Безумовно, якщо школа потребує ремонту, такий подарунок припаде до смаку і викладацькому колективу, і учням, адже школа є для них другою домівкою. Пластикові вікна, лінолеум, сантехніка для санвузла, нові шпалери і свіжопофарбовані стіни - часто грошей з фонду школи не вистачає на такі необхідні деталі.
  • Меблі. Можливо, в класі парти давно вимагають заміни або вчителю не вистачає стелажів для навчальних матеріалів. У цьому випадку нові меблі допоможе вирішити проблему. Іноді в шкільних коридорах відсутні лавки, і діти не мають можливості присісти на перервах. Деякі класи потребують нових навчальних дошках. Сьогодні виробники пропонують великий вибір дощок (для крейди, маркера, з комбінованими поверхнями, інтерактивні дошки з сенсорною поверхнею, мобільні на колесах).
  • Комп`ютерна та мультимедійна техніка. Сучасні методи викладання вимагають використання техніки нового покоління, покупку якої може собі дозволити не кожна школа. Це може бути звукова апаратура для актового залу, відеокамера, відеопроектор з екраном, принтер, ксерокс, різограф або інша техніка, в якій потребує школа.
  • Елементи декору. У шкільних коридорах не вистачає затишку? В цьому випадку до речі будуть декоративні рослини в підлогових підставках. Фойє можна прикрасити новими люстрами і світильниками або розмістити в ньому великий акваріум. Можливо, дівчаткам не вистачає дзеркал в роздягальні.

Перераховані речі - це лише мала частина того, що можна подарувати школі. Вибір обмежується лише вашою уявою і фінансовими можливостями.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!