» » » Як назвати ведмедя?

Як назвати ведмедя?

Як назвати ведмедя?

З незапам`ятних часів ведмідь уособлює нашу країну, а у багатьох іноземців досі міцно вкоренилося в свідомості, що ведмеді вільно розгулюють по нашим російським вулицях. У цій статті ви дізнаєтеся багато нового і цікавого про те, кого ми ласкаво називаємо ведмедиком клишавим.

Етимологія назви «ведмідь»

Для початку розберемося, чому ведмедя назвали ведмедем. Оскільки звір любить ласувати медом, то тут все відразу стає ясно. Ведмідь - це складання двох слів, російського (мед), і арабського (Вадд, Вудді або відд), що перекладається як «люблячий». А як інакше називають ведмедя? Іноді їх називають шатунами - це ведмеді, які не встигли накопичити жиру, а з настанням холодів озлобилися і схудли. Шатуни нерідко нападають на людей. В барліг вони не лягають, і рано чи пізно гинуть.

Дворічних ведмедиків, які допомагають мамі-ведмедиці доглядати за щойно народженими братами, називають Пестун. У цьому, здавалося б, юному віці, ведмежата починають жити цілком самостійним життям.

види ведмедів



Ось кілька найпоширеніших видів ведмедів:

  • Гімалайський. Він менше бурого, більш стрункий, має тонку морду, і великі вуха. Відмітний знак - біле з жовтим відтінком пляма на грудях, через що гімалайського ведмедя називають білогрудий.
  • Бурий ведмідь. Особливо поширений в Скандинавії, Фінляндії, іноді його можна зустріти в лісах Центральної Європи.
  • Грізлі. Це великий ведмідь, світлого забарвлення, але з темними лапами і черевом.
  • Чорні ведмеді або барібали зустрічаються в Північній Америці. Вони менше бурих ведмедів і грізлі. У них жовто-бура морда, на грудях - невелика біла пляма.

Ім`я для плюшевого ведмедика

Іноді ведмідь може бути добрим і дуже навіть милим. У тому випадку, якщо він плюшевий! Подарувавши таку іграшку дитині, може виникнути питання - а як назвати ведмедя? Постарайтеся знайти відмінні риси, наприклад, очі як намистинки, значить Бусинка, багато латочок, значить Заплаткін. А взагалі є вже багато що склалися прізвиськ для ведмежат: Тедді, Умка, Клишоногий і інші.

Мишка в російських народних казках

У російській фольклорі ведмедя називають не інакше як клишавим. З чим це пов`язано? Вся справа в тому, що під час ходьби ведмедик ступні ставить п`ятами назовні, а носками всередину, звідси і пішла прізвисько - клишоногий. Як в казках називають ведмедя? Назв в народі велику безліч: це і Топтигин, і Михайло Потапич, і Міша, і Дідусь. У ведмедиці теж є свої імена: Авдотья Топтигіна, Килина, Мотрона Михайлівна та інші.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!