» » » Як помирають хом'яки?

Як помирають хом'яки?

Як помирають хом`яки?

Смерть домашнього улюбленця незалежно від його ваги і розміру завжди дуже неприємна і трагічна для більшості членів сім`ї. А що стосується хом`ячків, то у них вона найчастіше раптова. Ще вчора звірок був активний, бігав по клітці або тренувального колесу, а сьогодні господар знаходить його без ознак життя. Так чому вмирають хом`яки?

старість

Тривалість життя тваринного невелика: від року до трьох максимум. Причому в неволі у хомки ще є шанси пожити: їжа під рукою, стресів не багато, будинок затишний і теплий. І, тим не менше, навіть старожили здатні протриматися не більше 3,5 років. Справа в тому, що у всіх без винятку гризунів занадто швидко б`ється серце - 180 ударів в хвилину. При таких навантаженнях воно просто зношується і тварина помирає.

Разом з серцем з віком у тварини сповільнюються і процеси регенерації. Захворівши, йому складно впоратися з недугою. Все, загалом, також, як і у людей: випадають зуби, болять суглоби і м`язи, семафори внутрішні органи.

Зупинка серця

Інфаркти - одна з найчастіших причин смерті тварини. Серце може зупинитися раптово навіть у молодої особини, наприклад, в результаті стресу.

інсульт



На жаль, хом`ячки нерідко страждають на цю недугу. В результаті крововиливу тварина може паралізувати, і смерть настане не відразу. Якщо господар готовий продовжити вихованцеві дні життя, то буде доглядати за ним: годувати, поїти і прибирати клітку. На жаль, після інсульту улюбленець вже не відновиться. Що робити, якщо хом`як вмирає в таких муках? Відвезти до ветеринара: можливо, доктор зможе полегшити страждання тварини. Ну, і, звичайно, проявити максимум турботи.

Розлад шлунку

Справа в тому, що гризуни із задоволенням поглинають все те, що потрапляє до них в клітку, а господарі раді старатися - підкидають улюбленцю смакоту, яких йому категорично їсти не можна. В результаті у тварини починається діарея, здуття, хом`ячок перестає їсти і помирає протягом 2-3 днів.

Переохолодження чи перегрівання

Обидва ці фактори серйозно підривають здоров`я вихованця. Справа в тому, що самі по собі хом`ячки люблять тепло, тому протяги згубно позначаються на їхньому здоров`ї. Але в той же час в природі вони живуть в темних норах, так що прямі сонячні промені або задушливе простір також впливає на здоров`я тварини аж до летального результату. Це може бути дуже несподівано для господаря і він так і не зможе зрозуміти, від чого ж помер хомачок. Ідеально, якщо в приміщенні, де знаходиться клітина, + 20-22 градуси.

Як помирають хом`яки і які відчуття відчувають перед смертю, нам, господарям, не зрозуміти. Але ми в силах організувати правильний догляд за твариною і тим самим продовжити йому життя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!