» » Як перестати закохуватися?

Як перестати закохуватися?

Як перестати закохуватися?

Як можна описати закоханість? Божевільна, яскрава, мінлива. ... Про любов ми говоримо: вічна, всепоглинаюча, чиста ... Отже, любов і закоханість - поняття різні. Закоханість - це прекрасно, але аж ніяк не тоді, коли це трапляється дуже часто. Як перестати закохуватися, якщо це заважає жити? Щоб виправити ситуацію потрібно робота над собою.

Робота над собою

Для початку, потрібно взяти аркуш паперу і написати в стовпчик імена всіх, в кого, Ви були закохані. Потім навпроти кожного імені заповніть осередки двох стовпчиків. В одному - позитивні, в іншому-негативні якості "колишнього".

Тепер опишемо характерні риси Вашого «ідеального партнера». Напишіть по порядку всі позитивні риси, якими він неодмінно повинен володіти.

Тепер поставимо яскраво червоні плюсики навпроти якостей ваших «колишніх», які збігаються з характеристиками «ідеалу». Ви здивуєтеся, як мало збігів виявиться! Це доводить зайвий раз, що ці відносини Вам зовсім не були потрібні. Також непогано буде проаналізувати, скільки позитивних і негативних емоцій Вам принесли взаємини з цими людьми.

усвідомлений вибір



Тепер, уже провівши своєрідні статистичні дослідження, і зрозумівши для себе, до чого ведуть відносини «не з тими» партнерами, можна починати заводити стосунки обдумано, і усвідомлено. Постарайтеся якомога довше спілкуватися з людиною, перш ніж «по вуха» закохатися. Необхідно придивитися і вибрати з натовпу шанувальників саме того, хто найбільше походить на портрет вашого «ідеального партнера».

Важливо усвідомити, що якщо Ви зрозумієте, як перестати закохуватися, в тих, хто цього не вартий, то зможете знайти справжню любов, яка буде зігрівати Вас все життя.

Як перестати закохуватися: поради

Що, якщо ви давно вирішили для себе: «Не хочу закохуватися в чоловіків / жінок з таким характером!», Проте відчуваєте, що це відбувається, всупереч велінням розуму? Якщо Ви точно знаєте, що ці відносини закінчаться для Вас плачевно? Як не закохатися, якщо Ви подібно метелику, не можете чинити опір покликом природи?

  1. Запишіть, які саме негативні сторони є у Вашому нинішнього обранця? До яких негативних наслідків в потенційних відносинах вони можуть привести? Чи будуть це нескінченні істерики і з`ясування відносин? Або лють ревнивця знайде вихід в рукоприкладство?
  2. Повторюйте, як мантри, знову і знову все найстрашніші для Вас варіанти розвитку подій. Все що ви зрозуміли про нього / неї, коли відчуєте, що ось-ось потрапите під вплив її / його чар.
  3. Тепер, коли Ви впевнені, що з його / її допомогою Ваша життя перетворитися в повний кошмар, натякніть їй / йому, що ці відносини - не для Вас.
  4. Знайдіть собі заняття, яке буде здатне гарненько відвернути Вас від нав`язливих думок про цю людину.
  5. Не нехтуйте допомогою друзів, при бажанні зателефонувати предмету жадання, телефонуйте одному. Якщо це справжній друг, нехай втішає, вислуховує, відволікає.

Не потрібно бути корифеєм психології, щоб зрозуміти: якщо Ви вирішили уникати зустрічей з ним / нею, навіть в своїх думках, це буде не просто виконати. Усередині Вас постійно буде йти боротьба, поки Ви скуті потягом. Знову і знову промовляти всі негативні моменти, які Ви для себе відзначили і їх можливі наслідки. Не опускайте рук, візьміть в них свою долю!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!