» » » Як це - бути замужем?

Як це - бути замужем?

Як це - бути замужем?

Що може змінити в житті молодої дівчини або зрілої жінки звичайний штамп в паспорті? На перший погляд, практично нічого. Але якби нічого не змінювалося, то заміжжя було б лише формальністю. Адже недарма багато дівчат сильно переживають перед тим, як вийти заміж. Здається, що вони хвилюються через майбутній церемонії одруження, але насправді в більшості випадків жінка вже думає про подальше майбутнє, про спільне життя, розмірковує про те, як вона буде уживатися зі своєю другою половинкою.

Так як це - бути замужем? Можна, звичайно ж, прочитати безліч книг, отримати масу рад від батьків, проте ніколи не можна до кінця зрозуміти, що таке заміжжя, поки цей час, власне, і не настане. Давайте ж розглянемо основні питання, які цікавлять більшість дівчат, які збираються заміж.

Як змінюється життя після заміжжя?

Кожній дівчині слід бути готовою до того, що життя після заміжжя обов`язково зміниться. Це ніяке не правило, не закон, проте сильна закономірність, яка не відбувається лише у виняткових випадках.

додаткові обов`язки



На тендітні плечі молодої дружини лягають тепер обов`язки, яких раніше вона могла і не виконувати. Сюди варто включити не тільки приготування їжі, але і створення домашнього затишку, підтримання чистоти в квартирі, допомога чоловікові.

Менше часу на заняття собою

Після того як потрібно приготувати вечерю для чоловіка, помити підлогу в будинку, сходити на роботу, іноді не залишається часу на себе. Буде набагато менше часу на зустрічі з подругами і різні розваги. Особливо в перший час багато молодих дружини забувають про додаткові заняття спортом або улюблених захопленнях.

Велика родина



У більшості випадків сім`я стає вдвічі більше. Тепер доведеться миритися з тим, що чоловік іноді наводить як приклад свою маму, що деякі свята доведеться проводити разом з його батьками і т. Д. Хоча якщо у вас складуться хороші стосунки зі свекрухою і свекром, то вам не потрібно буде про це хвилюватися.

Психологічні зміни після заміжжя

Як це - бути замужем? Невже кожна дівчина переживає психологічні зміни, коли всього лише ставить свій підпис в будівлі РАГСу, а потім отримує новий паспорт зі штампом? Відповідь надзвичайно проста. Так, її переживання вкрай великі.

Життя жінки після заміжжя змінюється наступним чином:

  1. Слід підготуватися до того, що може різко закінчитися так званий цукерково-букетний або шоколадно-іграшковий період. Чоловік уже домігся своєї мети, він завоював серце дівчини. Тепер, як він вважає, не потрібно так часто дарувати квіти. Кожній дівчині слід це розуміти. Можливо, слід поговорити з чоловіком про те, що вам хотілося б продовжити колишні стосунки, хоча й не варто вимагати занадто багато чого.
  2. Починаються перші серйозні конфлікти на побутовому рівні. Тепер закохані сваряться частіше не через кокетливо кинутого погляду Року Польщі чоловікові, а через те, чия черга мити посуд або через неправильно складених шкарпеток. Психологи говорять про те, що молодята повинні добре пізнати один одного в перший рік спільного життя, нехай цей період і буде сповнений сварок і конфліктів.
  3. В деякі моменти після одруження буде здаватися, що заміжня життя настільки нудна і рутинна, що не варто так поспішати з вибором чоловіка. Такі роздуми мають місце бути, хоча і вони незабаром повинні пройти.
  4. Практично будь-яка дівчина після заміжжя стає більш дорослою і самостійною. Великі психологічні зміни відбуваються через те, що дівчині тепер доводиться часто приймати самостійні рішення, особливо якщо народжується дитина.
  5. Як це не дивно, зміни відбуваються і в мисленні жінки. Вийшовши заміж, вона стає добрішою і турботливою. Багато в чому це пояснюється наявністю материнських інстинктів у жінок.

плюси заміжжя

Звичайно ж, у заміжжя є свої плюси! Їх ціла маса! І однієї статті явно не вистачить, щоб перерахувати їх все. Ось лише деякі з них:

  1. Тепер ви разом! Чоловік і дружина можуть жити один з одним абсолютно офіційно, ви можете допомагати один одному вирішувати різні проблеми, причому не тільки на побутовому, а й на більш високому рівні. Наприклад, дружина може представляти інтереси чоловіка в деяких питаннях на абсолютно законних підставах. І, навпаки, чоловік може за згодою дружини вирішувати питання від її імені. Ви як сім`я маєте офіційний правовий статус і захищені законом!
  2. У дружини з`являється новий соціальний статус. Відомо, що заміжня дівчина виглядає в суспільстві сама по собі представницький. Багатьом людям це вселяє велику повагу.
  3. Священний союз шлюбу. Нарешті, сам по собі шлюб є священним союзом. Сам факт того, що ви тепер заміжня, усвідомлення цього може принести вам безмежну море щастя!

Підводячи підсумок, можна сказати, що у заміжжя є свої плюси і мінуси. Потрібно пам`ятати, що вийти заміж - це не план, а справжня мета, гідна звершення. Адже це саме по собі щастя - жити з кимось, хто стане тобі рідним. А на питання: "Як це - бути замужем?" може відповісти по-своєму кожна жінка, адже її думку залежить тільки від неї самої.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!