» » » Як люди бачать?

Як люди бачать?

Як люди бачать?

Більше 70% інформації людина сприймає за допомогою зору. Він бачить все, що його оточує і потім все це він запам`ятовує. Бачити людина може за допомогою такого органу тіла як очей. У статті буде розглянуто, як люди бачать за допомогою очі, а точніше що відбувається в оці і як картинка перетворюється в нервові імпульси.

пристрій очей

Основний орган зору це очей. Він являє собою кулясте тіло. Зверху воно покрито спеціальною оболонкою, яка має білий колір. У передній частині очі ця оболонка прозора і називається рогівкою. Під зовнішньою оболонкою йде другий шар очі, що складається з кровоносних судин. Далі ще один шар, який складається з нервових закінчень. Тут знаходяться рецептори зору: колбочки і палички. Рецептори колбочки забезпечують людині сприйняття світла і темряви, а палички дозволяють сприймати колір. Кількість останніх в сітківці ока дуже велике.

Око складається з двох камер. Перша починається від рогівки. У цій камері знаходиться кришталик, і м`язи, які можуть рухати цим кришталиком і впливати на його еластичність. Далі, за першою камерою, знаходиться друга камера. Вона оточена трьома вищезгаданими оболонками, і заповнена склоподібним тілом.

Яким чином око сприймає навколишній



Розглянемо, як люди бачать. Всі предмети, які нас оточують, створюють певні промені з різними частотами. Ці промені потрапляють в око через рогівку. Далі вони переломлюються в кришталику і фокусуються на сітківці ока. Рецептори сітківки ока сприймають ці промені і передають нервові імпульси в мозок. Там уже вся інформація обробляється і створюється образ побаченого - картинку, що нас оточує.

Людське око може сприймати промені (електромагнітні хвилі), які мають довжину від 400 до 750 нанометрів. Хвилі з меншою довжиною (ультрафіолетові) і з більшою довжиною (інфрачервоні) людське око не сприймає. Варто відзначити, що дуже важливим органом очі є кришталик. Він має двоопуклу форму. За допомогою такої форми він фокусує хвилі на сітківці ока. Коли ці хвилі фокусуються перед сітківкою ока, або за нею, то людина вже не може побачити всіх деталей того предмета, від якого надходять промені.

Тепер ви знаєте, як бачить око людини. Є ще один дуже цікавий факт, пов`язаний з оптичними властивостями кришталиками. Все двоопуклі кришталики фокусують промені в перевернутому вигляді. Тобто, міні-зображення будь-якого предмета на сітківці ока виходить перевернутим догори ногами. Але це усувається за допомогою роботи мозку, при обробці нервових імпульсів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!