» » » Які є гепатити?

Які є гепатити?

Які є гепатити?

Всупереч поширеній думці, гепатит - це не завжди заразне вірусне захворювання. Гепатит - це загальний термін, яким позначають групу захворювань, пов`язаних із запаленням печінки і супроводжуються набряком або роздратуванням печінки, незалежно від причин, що їх викликали. У цій статті ми розповімо, які є гепатити і чим вони відрізняються.

Основні різновиди вірусного гепатиту

Хоча різні типи гепатиту передаються по-різному, все вони мають спільну рису: вони вражають печінку і сприяють розвитку запалення. Дивіться список нижче, щоб дізнатися, які бувають гепатити.

  • Гепатит А - потрапляє в організм людини при вживанні напоїв або їжі, що містить частинки фекалій хворого на гепатит людини. Передається при недотриманні санітарних норм.
  • Гепатит В передається зазвичай статевим шляхом, при використанні однієї голки кількома людьми для ін`єкції наркотиків або при переливанні крові.
  • Гепатит С передається також через кров або через заражені голки. Дуже часто гепатитом С заражаються ті, хто роблять татуювання в антисанітарних умовах.
  • Гепатит D розвивається тільки у людей, вже хворих гепатитом В, і є своєрідним ускладненням захворювання. Передається статевим шляхом або у спадок.
  • Гепатит Е, як правило, зустрічається тільки в країнах, що розвиваються, в Азії, Мексиці, Індії та Африці. Передається він також, як і гепатит А, але більш небезпечний.

причини гепатиту

Гепатит буває гострим (запалення печінки, яке триває менше півроку) і хронічним (коли запалення не проходить більше 6 місяців).

Найпоширенішою різновидом є вірусний гепатит. Крім вірусних захворювань, відомих як гепатит A, B, C, D, і E, він може бути викликаний і іншими вірусами: вірусом вітряної віспи, вірусом Епштейна-Барра, вірусом простого герпесу та вірусом цитомегалії.



Також гепатит може бути викликаний роздратуванням печінки в результаті зловживання наркотиками або алкоголем (алкогольний або наркотичний гепатит), або ж розвивається через високий вміст токсинів в навколишньому середовищі (токсичний гепатит).

Крім того, причиною розвитку гепатиту може послужити жирова дистрофія печінки або аутоімунні процеси, при яких в тілі людини виробляються особливі антитіла, що атакують печінку (аутоімунний гепатит) і т.д.

Читайте також статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!