» » » Як різати м'ясо?

Як різати м'ясо?

Як різати м`ясо?

«Правильно нарізати м`ясо - справжня наука», - скаже кухар. І буде абсолютно прав. Адже від способу нарізки залежить не тільки зовнішній вигляд страви, а й його смакові якості. Ми розповімо, як різати м`ясо.

Для початку основне правило перед роботою: продукт повинен бути свіжим, ніж - гострим, а дошка для різання змочена водою, щоб кров не вбралася в дерево.



При покупці зверніть увагу:

  • м`ясо повинно бути пружним (не залишати вм`ятин при натисканні)
  • рожевим або червоним (старий продукт зазвичай сіро-коричневого кольору з темними плямами)
  • не роздутий і не вологим (інакше його або нашпріцевалі шкідливими ін`єкціями, або кілька разів піддавали заморожуванню)
  • якщо м`ясо парне, то в такому свіжому вигляді годиться не для всіх страв. Наприклад, на шашлик його пускати не слід. Для цієї страви шматок перед нарізкою повинен полежати два-три дні. За цей час стече зайва кров, а м`язові волокна які стиснулися при забої, розслабляться. В іншому випадку блюдо просто вийде жорстким.
  • Для шашлику краще купувати вирізку, корейку або окіст. Можна купити продукт і з інших частин тіла тварини (баранини або свинини), але в цьому випадку має бути акуратно вирізати саме м`ясо з жив і кісток.

Як правильно різати м`ясо: філе

  1. Перед нарізкою дайте продукту «відпочити» не менше 15 хвилин. Так його соки рівномірно розподіляться по всьому шматку м`яса, і сам процес шинкування пройде легше.
  2. Зверніть увагу на ніж. Крім своєї гостроти, він також повинен бути з гладким лезом: ніяких зазубрин і подоби пилок. В іншому випадку приготоване м`ясо буде виглядати дуже неестетично.
  3. Часто господині ставлять себе перед вибором: м`ясо різати вздовж або поперек? Так ось головне правило: продукт ріжеться тільки поперек волокон. Інакше в результаті приготування блюдо буде жорстким, а волокна почнуть застрявати між зубів.
  4. Якщо мова йде про нарізку філе, то розмір їх буде залежати від самого блюда, але шматочки повинні бути однаковими - ось як різати м`ясо поперек волокон. Наприклад, для приготування шашлику зробіть їх розміром 3 на 3 см або 5 на 5 см.

Як різати м`ясо на кістці

  1. Якщо мова йде про відрубах на кістки, то в процесі різання тримайте кінець кістки за допомогою рушники або кухонної серветки. М`ясо нарізуйте в сторону від кісточки скибками приблизно 1 см завтовшки.
  2. Ріжемо відруби реберної частини. Для цього встановимо м`ясо так, щоб його ребра стирчали вгору вертикально. При необхідності також утримуйте його рушником або кухонною серветкою. Нарізайте продукт між ребрами на шматочки однакової товщини. Ще один варіант - зовсім видалити кістки, прибравши їх з м`яса. Це дозволить нарізати продукт тонкими скибочками.

От і все! Смачного! Адже щоб не говорили прихильники вегетаріанства, добре приготований м`ясний продукт дуже смачний.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!