» » » Чому не можна їсти свинину?

Чому не можна їсти свинину?

Чому не можна їсти свинину?

Свинина не так дорога, як яловичина, вона досить м`яка, ароматна, легка в обробленні. Але, що ж за ставлення до неї таке? У релігіях її їсти забороняється, дієтологи свої заборони накладають, навіть кішкам і собакам давати свинину не рекомендується. Так, чому не можна їсти свинину, що в ній такого, що викликає стільки багато протестів?

Склад свинячого м`яса

Господині знають, що свинина набагато блідіше за кольором, ніж чим яловичина. Це викликано тим, що яловиче м`ясо більш наповнене кров`ю, а свиняче - жиром. Ось звідси і йде заборона на вживання цього м`яса тим людям, хто стежить за фігурою і здоров`ям. Свиняче сало вважається корисним в обмежених кількостях взимку, а ось м`ясо корисним не визнавали ще ні в один час року. Крім того, жир, який міститься в свинині, погано переробляється в кишечнику людини і залишається в досить великої частини на його стінках. Потім шлях його пролягає прямо під шкіру для формування запасів, тому що перетравитися ніяк не зможе, отже, буде витрачатися на вироблення енергії. А не всі любителі м`ясця змушують свій організм активно рухатися. Тому і відбувається «ожиріння» і в прямому, і в переносному сенсі цього слова. Крім того, в свинині набагато менше поживних речовин, вітамінів, амінокислот, ніж в яловичині. Тому, якщо порахувати в цифрах: з`їсти 50 грамів яловичини в день, все одно, що 300 г свинини. Навіть курка, кролик, індичка вважаються набагато корисніше, ніж свинина.

погляд релігії

У різних релігіях світу є свої причини забороняти їсти свинину віруючим. Але, як це завжди буває, думка у всіх віруваннях одна, і найяскравіше втілення вона знайшла в мусульманстві. Свинина там вважається, мало не отрутою, яка розливає свій брудний отрута і на тіло, і на душу мусульманина. Прочитати детальніше про це в статті можна ось тут: "Чому мусульмани не їдять свинину?". Християнство і буддизм проповідують те ж саме, хоч і іншими словами.

"Брудна тварина"



Всі, хто цікавиться, чому не можна їсти свинину, можуть подивитися раціон свині, багато що стане зрозуміло. Стільки бруду, відходів, гниючої і погано пахне їжі, без розбору їсть тільки свиня. У складі м`яса свині багато корисних речовин, але є і шкідливі бактерії, мікроорганізми, і навіть паразитів теж предостатньо. Цю думку супротивників свинини. А її захисники пропонують просто добре проварювати м`ясо, і все буде в порядку.

Їжа для тварин

Все собаківники знають, чому собакам не можна свинину. По-перше, багато жиру жодної собаці не знадобиться, вона повинна бути в хорошій фізичній формі. По-друге, кишечник собаки коротший, ніж, ніж у людини, тому жир може не просто викликати накопичення і поступове ожиріння, але і дуже часті розлади кишечника. І собака буде мучитися, і її господар, якщо собака живе в квартирі. Уявіть собі таку красу: під час розлади живота, собака робить свої справи в квартирі, не встигаючи навіть попроситися на вулицю, кожну годину! Ви все ще хочете годувати її свининою? Абсолютно такий же буде відповідь на питання про те, чому кішкам не можна свинину. У кішок недозволеному їжа віддаляється ще й через верхні шляху. Пожалійте своїх вихованців, адже можна прекрасно нагодувати їх чим-небудь іншим.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!