» » » Чому не можна їсти м'ясо?

Чому не можна їсти м'ясо?

Чому не можна їсти м`ясо?

В останні роки все більше людей відмовляються від м`яса, що це сталося через нові течіями в харчуванні. Існують і медичні протипоказання, за якими м`ясо є забороняється.

У цій статті ми розглянемо, чому не можна їсти м`ясо, а також спробуємо відповісти на питання про те, чи можна не їсти м`ясо в принципі.

Чому м`ясо не можна: причини

Є лише одна причина, по якій людина не може їсти м`ясо, - це показники здоров`я. Наприклад, післяопераційний період, коли людині потрібен білок для будови тканин, але він слабкий для перетравлення м`яса. Також до цього можна віднести серйозні проблеми з шлунково-кишковим трактом. Напевно, існують рідкісні аномалії, коли м`ясо погано засвоюється. В принципі, це все аргументи проти вживання даного продукту.

Чому м`ясо потрібно?



М`ясо є джерелом тваринного білка. Люди, які говорять про шкоду м`яса для організму людини, діляться на два типи: ті, кому шкода тварин і ті, хто недостатньо освічений.

Звинувачувати м`ясо в поганому впливі на людський організм приблизно те ж саме, як лікувати вітаміном С застуду. Природно, організми у людей різні, і комусь буде потрібно більше, а комусь менше часу, поки організм дасть збій.



Відсутність м`яса в раціоні може привести до:

  • Низькому гемоглобіну. Печінка і червоне м`ясо містять велику кількість легкозасвоюваного заліза. Якщо ви хочете в один із сонячних днів зомліти або при порізі стекти кров`ю, регулярно хворіти вірусними захворюваннями - спокійно відмовляйте собі в м`ясі. Брак заліза погіршує якість крові, а також через те, що все в організмі взаємопов`язане і гармонійно, може спричинити за собою проблеми з засвоюваністю інших вітамінів. В майбутньому це неодмінно позначиться на вашому здоров`ї.
  • Відсутності або недостатньої кількості вітаміну В12. Якщо організм не отримує достатню кількість цього вітаміну, хвороба Альцгеймера або розсіяний склероз скоро стануть вашими друзями.
  • У м`ясі дивним чином поєднуються величезна кількість вітамінів, мікроелементів і поживних речовин. Крім того, вони чудово поєднуються один з одним. Для подібного гармонійного харчування без м`яса вам доведеться прочитати безліч книг про засвоюваності тих чи інших компонентів, а також наукових праць, щоб спробувати вибрати для себе якісне харчування.
  • Рослинний білок ніколи не замінить тваринний. Скільки б нам не говорили про те, що тваринний білок зовсім і не потрібен, це дурне і абсолютно безглузде судження. Поживна цінність тваринного білка становить 80%, в той час як рослинного - всього 60%. Якщо ви хочете, щоб ваш організм швидше відновлювався після перенесених захворювань і травм, ви повинні ввести тваринний білок в свій раціон.

Якщо ви чуєте такі міркування, можете спробувати утворювати людей:

  • М`ясо пригнічує кишкову мікрофлору. Людський травний тракт робить нас всеїдними. Наші предки їли м`ясо, і тому вони вижили. Міркування про еволюцію людини і непотрібності м`яса - дурниці. Наш травний тракт - НЕ атавізм і не стане їм, це людська особливість, і так буде завжди.
  • У м`ясі міститься 35% поживних речовин, в рослинах - 80%. Один білок показує нам всю абсурдність цієї заяви: 80% проти 60%, що говорити про інших речовинах.
  • Вітамін В12 можна знайти і в пророщеної пшениці. Так, тільки вам доведеться їсти її каструлями, а це, погодьтеся, буде не дуже здорово.
  • М`ясо містить речовини, які, впливаючи на апетит, змушують людину їсти більше. Існують рослини і фрукти, які підсилюють апетит не гірше, ніж голод. Якщо людина здорова і прислухається до свого організму, то ця проблема не виникне, навіть якщо він буде їсти м`ясо по три рази на день.

Можна до безкінечності сперечатися з подібними дурницями, головне пам`ятайте, що ця мода на так зване здорове харчування скоро пройде. Тому спокійно вживайте в їжу м`ясо і будьте здорові!

Також вам можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!