Що їдять сироїди?

Що їдять сироїди?

Відмова від м`яса чи перехід до незвичайного для організму харчування стають черговим примхою, яка набирає все більшої популярності. Сьогодні будемо розбиратися в питанні сироїдіння. Поговоримо про те, що їдять сироїди і яка їхня філософія.

Що таке сироїдіння?

Сироїдіння - певна система харчування, при якій повністю виключається вживання продуктів, які зазнали тепловій обробці - це процес варіння, копчення, смаження, запікання і навіть приготування на пару.

Самі сироїди називають сироїдіння чи не системою харчування, а способом життя, при якому можна досягти ідеального здоров`я і навіть, як вони стверджують, безсмертя.

Сироїд вважають, що харчування сирою їжею підходить абсолютно кожному, тому що саме в незайманому вигляді їжа по максимуму містить вітаміни і мінерали, а також має більшу харчову цінність.

види сироїдіння

Сироїдіння має кілька різновидів:

  • Всеїдна сироїдіння. Дозволено їсти все, що душа забажає, але без теплової обробки;
  • Вегетаріанське. Ніякого м`яса і риби. Але можна вживати молоко, свіжі яйця, молочні продукти;
  • Веганські. Найпоширеніший вид сироїдіння. Має на увазі під собою вживання тільки рослинної їжі;
  • М`ясоїдна сироїдіння. Допускається вживання м`яса і риби, фрукти і овочі зведені до мінімуму;
  • Фрукторіанства - харчування сирими плодами.

Сироїдіння: меню



Меню сироїда, незважаючи на відсутність безлічі звичної для всеїдної людини їжі, дуже різноманітно. Навряд чи ви хоч раз пробували в звичайному житті хоч половину того, чим харчуються сироїди. Дійсно, для того щоб перестати бути рабом шлунка, хоч це і дуже приємно і корисно для нашого настрою і настрою, потрібна ідея.

Життєво необхідний тваринний білок сироїди замінюють бобовими - стручкова квасоля, різні види бобових. Багато сироїди, якщо ми говоримо ще й про вегетаріанців, забувають, що ні за яких обставин рослинний білок не замінить повністю тваринний. Організму доведеться перебудовуватися. І, природно, через відмінності в нашому організмі не кожен зможе довго протриматися на цьому виді харчування.

  • Овочі, такі як гарбуз, кабачок, буряк, мають велику поживну цінність - їх можна вживати без обробки.
  • Селера - чудовий сечогінний і вітамінний рослина, яке фактично не містить калорій, теж цінується сироїдами за користь і дієтично. До того ж, селера чудово поєднується в стравах і з овочами, і з фруктами, наприклад, з яблуками.
  • Трав`яні чаї - відмінне джерело не тільки сил, але ще і корисних речовин, адже, як відомо, трави володіють різними діями - від заспокійливого до протизапального. Природно, трав`яні відвари та чаї - не панацея, але в комплексному лікуванні, можливо, можуть надати якийсь результат, наприклад, тонізувати.
  • Сироїдіння вирішує такі продукти: сирі горіхи, гриби, фрукти, овочі, ягоди, зернові, бобові, зелень, трави, сухофрукти, рослинні масла.
  • З поживних продуктів авокадо чудово замінює обід або вечерю. Він добре поєднується з фруктами і прекрасно підходить в якості самостійного продукту.

Як стати Сироїд?

Щоб стати Сироїд, доведеться багато в чому собі відмовити. Наприклад, ви більше не побачите в своїй тарілці ароматний стейк або курку на пару. Чи не зможете більше їсти лазанью або запіканки з м`ясом, відмовитеся від пасти болоньєзе. Якщо ви готові заради ідеї не є смачну і звичну всім їжу - дерзайте.



Для початку визначтеся, яку різновид сироїдіння ви хочете підтримувати. Якщо це найпоширеніша форма - веганські, запасіться терпінням серйозніше.

  • Виключіть яйця, молоко, сир, м`ясо, рибу.
  • Вас повинні цікавити тільки ті продукти, які є овочами, фруктами, грибами, насінням, бобовими або травами.
  • Ніякої варіння, навіть на пару, запікання і розігрівання. Все, що ви відправляєте в себе, повинно бути сирим і необробленим.
  • Для полегшення процесу вивчіть філософію цієї системи харчування. Заглибитися в самопізнання і розберіться, нарешті, для чого люди приймають цей спосіб життя. Можливо, вам сподобається ставлення до світу, але курку ви продовжите робити на пару або зрозумієте, що сира їжа набагато смачніше, але не погодитеся з філософією сироїдіння.

Користь і шкода сироїдіння

Вивчаючи нові відкриття вчених, можна прийти до висновку про те, що питання очищення організму не варто, якщо ви не перенесли важке отруєння ззовні або інтоксикацію при внутрішньому захворюванні. Поки ваша печінка працює справно, вона сама найкращим чином очистить ваш організм. Можливо, саме перехід на інший вид харчування в майбутньому послабить ваш організм, а може, зробить сильнішими.

Повертаючись до теми пошуку філософського каменю, тобто безсмертя від сироїдіння, хочеться відзначити, що на світі не існує дієти або певного продукту, який допоможе вам жити на десятиліття більше і поліпшить ваше якість життя. Як би нудно і приземлено це не звучало, тільки системний підхід, різноманітне харчування, заняття спортом, відсутність стресу і недосипання зроблять ваше життя краще.

Також хочеться розвіяти міф про те, що подібна система харчування вилікує від раку і зробить серце залізним. Якщо здоров`я серця і залежить від того, як живе людина, добре харчується, чи не має шкідливих звичок, то рак травами і сирими фруктами не вилікувати. Одна з головних причин виникнення раку - гени. Ще тільки йде процес вивчення, чому так раптово відбувається збій в організмі, який викликає пухлини

На захист про здоровий самопочутті: жирна, копчена і консервована їжа може впливати на ваш вага, а вага, в свою чергу, на хребет, судини і серце. Тому менше і легше харчуватися доцільно.

Але головне, щоб те, що ви робите, подобалося вам, і тоді це буде дуже корисним.

Вам також можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!