» » » З чого почати сироїдіння?

З чого почати сироїдіння?

З чого почати сироїдіння?

У сучасному світі багато спокус. Особливо, це стосується їжі. Мало того, що навколо нас стало дуже багато штучних продуктів, так ще і люди харчуються в забігайлівках: жирної, борошняної, важкою їжею. А також дуже часто балують себе солодким.

Згодом люди починають замислюватися про здоров`я. І приходять до здорового способу життя: спорт, сироїдіння, голодування, вегетаріанство. І сьогодні, ми поговоримо з вами про сироїдіння. З чого почати сироїдіння, в яку пору року і багато іншого.

Що таке сироїдіння

Під сироїдінням розуміють харчування сирими овочами, фруктами, горіхами, сухофруктами, зернами злакових. Це продукти, які не піддаються термічній обробці. Здається, що є практично нічого, але це зовсім не так.

плюси сироїдіння



Даний спосіб харчування не тільки хороший тим, що їжа легка, і, як правило, натуральна. Але і тим, що з організму виводяться шлаки. В результаті сироїдіння, відбувається повна чистка організму за все прожиті роки. Люди позбавляються від багатьох хвороб, призводять тіло в нормальну фізичну форму і досягають здорового психічного стану.

Перехід на сиру їжу

З чого почати сироїдіння: в першу чергу, потрібно проконсультуватися з лікарем. Особливо, якщо у вас присутні такі хвороби, як камені в нирках або тромби в судинах. А так же якщо ви людина похилого віку. Лікар повинен добре ставитися до такої системи харчування і бути позитивно налаштованим.



Не всім вдається перейти до такого виду харчування, і викликано це може бути поруч причин:

  • Людина не витримує спокус, сироїдіння заперечується зовнішнім оточенням, в результаті, людина повертається до традиційної їжі.
  • Через незнання, погану поінформованість.
  • Також в результаті відмови від консультації лікаря, у людини або загострюються захворювання, або з`являються нові фізичні, психічні захворювання. Тому візит до лікаря необхідний, щоб не нашкодити здоров`ю.

Після того, як ви проконсультувалися з лікарем, він схвалив ваш вибір, дав парочку хороших порад, можна починати переходити до такого виду харчування. Є 2 способи переходу на сироїдіння.

способи переходу

  1. Різкий перехід - в один прекрасний момент ви вирішуєте розпочати нове життя і відмовитися від колишнього способу життя. Для деяких цей спосіб здасться легким, а ось для інших найбільш важким. Різні спокуси, постійні розмови, вмовляння з боку інших людей можуть змусити вас відмовитися від сироїдіння. Тому я раджу вам спочатку нікому не розповідати про ваші наміри. Це допоможе позбутися від негативного ставлення до даної системи і зберегти рішучість.
  2. Плавний перехід - має на увазі під собою поступове збільшення сирої їжі та зменшення вареної. На мій погляд, це найбільш легкий спосіб переходу, так як психологічно ви зумієте себе підготувати до нового життя і не отримаєте сильного дискомфорту, в результаті відмови від звичної їжі, що допоможе вам повністю перейти на сироїдіння.

Перше, що слід виключити з раціону - це молоко, хліб, кондитерські вироби, чай, кава, смажені продукти. Слід розуміти, що смажені горіхи, сухофрукти, спеції не є сирими продуктами.

З чого почати сироїдіння: поради початківцям

  1. Зрозумійте для чого вам це потрібно.
  2. Прийміть остаточне рішення.
  3. Контролюйте свої думки (якщо в голові з`явилися думки про традиційну їжу, позбавляйтеся від них безжалісно).
  4. Уникайте свят (якщо це неминуче, беріть їжу з собою).
  5. Уникайте різноманітності - виберіть 3-5 улюблених вам продуктів і харчуйтеся тільки ними. Потім можна поміняти асортимент. Є варто повільно, ретельно пережовуючи їжу і відчуваючи смак. Між прийомами їжі треба почекати паузу близько 30 хвилин. Це залежить від продуктів, які ви вживаєте. Наприклад, для бобових і горіхів пауза до наступного прийому повинна становити 1-2 години.
  6. Додайте фізичне навантаження -включіте обов`язково фізкультуру і купання в холодній воді.
  7. Виключіть мед - цей продукт для бджіл, а не для людини. Він зіпсує ваші зуби.
  8. Гриби не найкращий ласощі - багато сироїди їх їдять, але є небезпека отруєння.
  9. Їсти можна овочі, фрукти, бобові (слід замочувати на 3-12 годин), зернові, горіхи.
  10. Переходити на сироїдіння краще влітку.

Але перш варто все добре обдумати, а потім вже діяти. Адже ви завжди можете спробувати і в будь-який момент відмовитися, якщо зрозумієте, що ця система не для вас. Все у ваших руках.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!