» » » Що таке кавітація?

Що таке кавітація?

Що таке кавітація?

Останнім часом використання поняття «кавітація» набирає обертів. Пов`язано це з тим, що його стали використовувати в косметичних цілях. Але, що означає це поняття і де ще його використовують, розповімо в нашій статті.

Кавітація в різних галузях

Поняття кавітації використовується в декількох галузях:

  • фізики та механіки;
  • медицині.

Кавітація в механіці

Для того, щоб зрозуміти, що таке кавітація з точки зору механіки, варто привести таке визначення: «Кавітація - процес, при якому утворюється пар, а згодом і конденсат бульбашок даного пара. Цей процес супроводжується гідравлічними ударами і шумом ».

З`являється кавитация завдяки зниженню тиску в будь-якої рідини, яке може відбуватися з різних причин, наприклад, через швидкість або ж під час проходження акустичної хвилі з великою інтенсивністю. Коли ударний міхур переміщається разом з потоком в місце з дуже великим і високим тиском, то він схлопивается і під час цього процесу утворює ударну хвилю.

Кавітація в механіці з`являється тільки в тому місці, де є для цього необхідні умови. Кавітація може згубно впливати на гідротурбіни, гідромуфти, амортизатори і гребні гвинти. Але в той же час цей процес може приносити і певну користь. Наприклад, у військовій промисловості кавітацію використовують для торпед. Коли вони обволікаються кавітаційними бульбашками, їх швидкість значно збільшується. Такі торпеди називають сверхкавітаціоннимі.

Кавітація в медицині

З медичної або ж з косметологічної точки зору про кавітації можна сказати, як про нову, кардинальної і сучасною методикою позбавлення від зайвого жиру. Завдяки їй можна швидко позбутися від зайвої ваги і вирішити цю проблему назавжди.



У наш час кавітацію використовують в таких областях медицини:

  • стоматологія;
  • нефрологія;
  • косметологія.

Крім того, даний процес застосуємо для лікування і очищення гнійних ран, щоб створювати інгаляційні суміші, а також емульсійні і дезінфекційні розчини.

косметологічні процедури

У косметології процедура кавітації - досить приємний процес. Коли талія і стегна позбавляються від зайвого жиру, людина відчуває приємне розслаблення і тепло.

Щоб зрозуміти, як може діяти кавитация для позбавлення від зайвого жиру, можна привести приклад з пляшкою олії. Якщо його гарненько сколихнути, то зверху утворюються бульбашки, які лопаються. Можна сказати, що аналогічний процес відбувається в жирових клітинах людини, якщо впливати на організм людини ультразвуком певної частоти. На даному процесі в жирових клітинах людини будуть утворюватися мікроскопічні бульбашки, коли вони лопаються, то вивільняється енергія. Вона здатна руйнувати мембрани жирових клітин. Коли жир стає рідким, він потрапляє в кров і лімфу і відповідно згодом виводиться з організму природним шляхом.

Варто зазначити, що процедура кавітації є єдиним терапевтичним способом, який можна застосувати для прямого впливу на жирові клітини. На даний момент цей спосіб серйозний конкурент ліпосакції хірургічним методом.

Якщо вас турбує хрускіт пальців, читайте про це в статті Чому пальці хрумтять.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!