» » » Що дає ліс людині?

Що дає ліс людині?

Що дає ліс людині?

Чи знаєте ви, як багато подарунків дарує нам ліс? Істотна користь лісу впливає на наше здоров`я, промисловість, річки, поля. На жаль, людина не до кінця цінує настільки щедрі дарування.

промисловість

Завдяки лісі, заводи і фабрики отримують основні продукти промисловості, що складаються з деревини. Це деревні смоли, деревне борошно, з якої виготовляють лінолеум, деревно-шаруватий пластик, целюлоза, скипидар, спирт, деревостружкові, деревоволокнисті плити та ін. Список можна ще довго продовжувати.

Деревину використовують у господарстві, вона виступає в ролі будівельного лісу та пиломатеріалів, таких, як: брус, фанера, дошки. Що дає нам ліс в промисловій сфері? Залізниці, будівельні будівлі, мости, опори ліній електропередачі і багато іншого.

З продуктів переробки і з самої деревини виготовляють безліч необхідних людству предметів: стільці, шкільні дошки, вчительські кафедри, парти, стелі, підлоги, рами для вікон, шкільні дахи, стіни. Більш дрібні предмети: матеріали для кросівок, портфелі, іграшки, тканини для верхнього одягу, лижі, ключки, сани, м`ячі для гри в футбол. Цей список також далеко не повний.

Яку користь приносить ліс народному господарству

Народне господарство не обходиться без лісових матеріалів, з яких створюються: ручки для лопати, човни, сани, сірники, вози, фанера, меблі, лаки, рибальські поплавці, колісні ободи і т.д. Кожен з нас може сам продовжити цей список. Задумайтесь хоча б на хвилину, щоб було, якби не було деревини? До чого б ми прийшли в кінцевому підсумку?

ялинова деревина



Біла з жовтуватим відтінком, що має шовковий відлив, податлива і звучна, ялинова деревина цінується людством здавна. З неї будували царські палати, храми, хати, мости і сараї. Ялинова деревина дала нам можливість розвиватися творчо, завдяки таким інструментам: гітара, скрипка, балалайка та іншим музичним джерел.

Всього один кубічний метр такої деревини дає 600 костюмів з полушелка, 400 пар чудових панчіх з шовкових тканин і 250 кг целюлози.

соснова смола

Для господарства, в лісах добувають живицю (соснову смолу). Для цього спеціально приготованими насічками, надрізають кору дерева і збирають смолу в посудину. З соснового соку виходить каніфоль - речовина, яка провадить на світло садову замазку, сикативи, якісне мило, синтетичний каучук, пластмасу, лаки, штучну шкіру.

користь лісу

Ви ще питаєте, що дає ліс людині? Ліс годує людини! Ягоди, гриби, звірине і пташине м`ясо - це все заслуга лісів. Ліс одягає людини! Лісові тварини багаті теплим натуральним хутром, в який одягають людей в стуженную зимову пору. Ліс вчить людину, він дає йому всі необхідні шкільні предмети. Ліс лікує своїми корисними лікувальними травами. Ліс насичує наші легені вуглекислим газом і киснем.

Про користь лісів можна говорити дуже довго. Але висновок завжди буде один - їх потрібно охороняти і не забувати про те, наскільки це важливо для кожного з нас.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!