» » » Як б'є струмом?

Як б'є струмом?

Як б`є струмом?
Як б`є струмом?

Відкриття електрики - не тільки велике досягнення людства, але часто і велике зло для живого організму. У житті може виникнути безліч ситуацій ураження струмом. Тому варто знати основи того, як б`є струмом людини, щоб своєчасно визначити це і постаратися допомогти.

Відчуття людини при ударі струмом

  • Люди, які пережили удар струмом, точно не можуть описати свої відчуття, але сходяться на думці, що в цьому процесі мало приємного. Це стосується невеликих ударів струмом, які вражають зовнішні шари живої тканини.
  • Якщо говорити про сильній напрузі, то і наслідки від нього будуть набагато серйозніше, а больові відчуття виявляться в куди більшій мірі.
  • У той момент, коли тіло б`є струмом, людини стрясає електричний розряд, що пронизує весь організм. Проходячи через живі тканини, він вражає внутрішні органи, може навіть призвести до згортання крові, що може послужити причиною утворення тромбів в судинах.
  • Якщо розряд триває дуже довго, це може стати причиною летального результату.


На різних електронних ресурсах зараз можна відшукати безліч ознайомлювальних матеріалів про те, як б`є струмом, відео з місць пригод. Можливо, така інформація дозволить людині, яка стала свідком подібного нещасного випадку своєчасно розпізнати причину такого стану жертви електричного струму, убезпечити себе і надати посильну допомогу. Живий організм служить відмінним провідником між електрикою і землею, тому не підходьте близько до потерпілого. Надаючи допомогу, необхідно потурбуватися наявністю гумових рукавичок, чобіт, які стануть перешкодою для проходження струму. Але найголовніше - постаратися якомога швидше знеструмити дроти: висмикнути з мережі живлення або перерубати сокирою з дерев`яною ручкою. Після цього потерпілого потрібно укласти, місця входу і виходу електричного розряду (зазвичай це долоні) промити, змастити маззю або кремом, і відразу ж викликати лікаря. Більш детальну інформацію ви можете почерпнути в статті: «Чому б`є струмом?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!