» » » Чим займається спелеолог?

Чим займається спелеолог?

Чим займається спелеолог?

Вибираєте ви професію на даному етапі життя, шукайте чи відповідну роботу серед запропонованих вакансій або просто цікавитеся поняттям, неважливо. Головне, ви виявили цікавий термін і бажаєте знати, хто такий спелеолог і чим він займається.

Що таке спелеологія

Чим займається спелеолог? Щоб зрозуміти діяльність цього фахівця, необхідно розібратися в науці, до якої він має безпосереднє відношення. Спелеологія - це один з розділів геології, де вивчаються природні печери і підземні гроти, а також те, як формувалися і розвивалися річки, озера. Все це фахівці вивчають з точки зору віку, походження, морфології печер, річок і озер. Дана наука дуже важлива для розуміння історії, розвитку археології, палеонтології, біології або гідрології.

У Росії часто ототожнюють наукову спелеологи і спортивну. Звичайно, справжній спелеолог - це і вчений, і спортсмен. Але перед звичайним спортсменом і туристом не ставляться певні дослідницькі завдання, а перед вченим-спелеологом вони стоять.

Виходячи з цього, робимо висновок, що спелеолог - це добре натренований фахівець, який досліджує природні печери, оцінює їх з точки зору можливості прокладання технічних комунікацій, шукає там такі корисні копалини, як нафта, вугілля і газ.

Де вчать на спелеолога



Професію спелеолога можна назвати вкрай рідкісною, і на факультетах геології нечасто готують фахівців спелеологів. Але, як не парадоксально, професія спелеолога вимагає геологічного утворення. Розглядайте різні університети з факультетами геології, можливо, десь ви знайдете цю спеціалізацію. Також багато хто вважає, що спелеологи, як правило, фізики, а не геологи.

Але не забувайте про те, що справжнім спелеологом можна стати, лише якщо брати активну участь в експедиціях, вчитися на практиці. Спелеологи беруть участь в коротких експедиціях, наприклад, на травневі свята. А можуть їхати влітку на цілий місяць у велику експедицію. Зазвичай останній варіант проходить в маловивченою місцевості, спелеологи живуть в горах, досліджують нові печери, намагаються проникнути все глибше і глибше.

Для тих, кого дійсно цікавить з професійної точки зору, чим займається спелеолог, які заходи і проекти проходять в даний час, які зараз є новини в дослідженні печер, ми порадимо заглянути на сайт Комісії спелеології і карстознавства.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!