» » » Що таке акредитація?

Що таке акредитація?

Що таке акредитація?

Вибираючи фахівця для ділового співробітництва або організацію для партнерських відносин, ми пильно стежимо за їх професійної та якісною роботою. Це дає розуміння того, що з нами працюють виключно компетентні і знаючі люди, які рухають нас до мети, призводять до бажаного результату. У свою чергу, фахівці, націлені на розвиток своїх компетенцій і відповідність певним стандартам, змушені проходити процедуру акредитації.

Про те, що таке акредитація і для чого вона потрібна, ми розповімо далі.

визначення акредитації

Акредитацією називають процедуру офіційного підтвердження відповідності виконуваної діяльності (або об`єкта) заявленим стандартам або критеріям, встановленим державою або професійними співтовариствами.

Для чого потрібна акредитація?



Акредитація створює однаковий спосіб ведення діяльності і служить упорядкування ділових процесів, а також допомагає виявляти дефекти і помилки в методиці їх ведення. Також виконання нормативно встановлених правил служить індикатором не тільки для самих процесів, але і для людей, які працюють в певній системі через оцінку рівня їх якостей, компетенцій, знань, умінь, навичок і ін. Якщо ж мова йде про міжнародну акредитацію, то тут ступінь визнання досягає свого апогею, так як акредитовані співробітники і організації розширюють свої можливості для професійної діяльності.

Використання акредитації

Як вже було відмічено, акредитації можуть бути схильні як окремі фахівці, так і цілі організації. На даний момент відомі наступні види акредитацій для конкретних видів послуг, що надаються, серед яких можна виділити наступні: освітні, лабораторні, медичні діагностичні послуги, послуги з сертифікації та ін. Як правило, якщо людина працює один і має справу з цінною інформацією, а також якщо від нього вимагається наявність спеціального рівня знань і підготовки, він також повинен бути акредитований. Найбільш яскравими прикладами такої професійної діяльності є журналісти, дипломати або спортсмени.

Також вам може бути корисна стаття Як отримати акредитацію.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!