» » » Що таке гібридний?

Що таке гібридний?

Що таке гібридний?

З розвитком нових технологій ми все частіше чуємо такі словосполучення, як гібридний автомобіль, гібридний відеореєстратор, гібридний продукт, гібридний підхід.

Що значить гібридний?

Що таке гібрид

Спочатку гібридами (від латинського слова hibrida - помісь) називали тільки живі організми (рослини і тварини), які були отримані шляхом схрещування генетично різних видів між собою. Пізніше слово "гібридний" поширилося також на механічні пристрої та продукти виробництва, які поєднують в собі принцип дії або властивості різних речей (прочитайте спеціальну статтю Що таке гібрид).

Давайте подивимося, в яких сферах життя може застосовуватися термін "гібридний".

Що таке гібридний автомобіль

Гібридним називається такий автомобіль, в якому для приведення в рух провідних коліс використовується більш одного джерела енергії. Найчастіше гібридні автомобілі мають два двигуна - двигун внутрішнього згоряння і електродвигун.

Які ще речі можуть бути гібридними

Люди, що працюють з охоронними телесистемами, стикаються з гібридними відеореєстраторами. Ці пристрої здатні приймати і записувати сигнали як з звичайних аналогових відеокамер, так і з сучасних мережевих камер з високою роздільною здатністю.

Продуктами сучасних технологій є такі інноваційні товари, як гібридні терасові дошки або клей-герметик. Гібридні дошки зроблені з деревних волокон і переробленого пластику. При експлуатації вони не будуть ні гнити, ні розколюватися.

Гібридний клей герметик використовується як для склеювання між собою різних матеріалів, так і для герметизації швів між ними.

І це, звичайно, не всі приклади. Будь-які речі, що поєднують в собі властивості різних предметів, можна назвати гібридними.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!