» » » Що таке глонасс?

Що таке глонасс?

Що таке ГЛОНАСС?

Багато хто не раз чули про таку систему, як ГЛОНАСС. Про те, що таке ГЛОНАСС, розповість наша стаття.

ГЛОНАСС - Глобальна навігаційна супутникова система - це супутникова система навігації, розроблена радянськими вченими на замовлення Міністерства оборони. Вона застосовується не тільки в інтересах безпеки і оборони РФ, а й в соціальних і економічних цілях.

Система базується на 24-х супутниках, які рухаються над нашою планетою в трьох орбітальних площинах з їх певним нахилом.

Система ГЛОНАСС. Що це таке? Принцип роботи ГЛОНАСС і GPS практично ідентичний і заснований на визначенні місця, де знаходиться приймач, шляхом розрахунку часу і відстані супутників і наявності інформації про їх місцезнаходження. Вам необхідно просто включити навігатор і почекати виявлення їм чотирьох супутників:

  • 1-й - вкаже пояс Вашого місцезнаходження по колу Землі;
  • 2-й - «накладе» на поверхню Землі віртуальну лінію, яка дасть навігатора дві можливі точки, де він знаходиться;
  • 3-й - залишить одну точку перетину всіх прямих, яка і буде Вашим становищем в просторі;
  • 4-й супутник потрібен для синхронізації часу.

Розвитком цієї системи в наш час займається Федеральне космічне агентство (ФКО) і «Російські космічні системи».



Система ГЛОНАСС повинна бути використана для швидкого забезпечення необмеженого числа користувачів інформацією по навігації. Користувачі можуть бути морського, наземного, космічного або повітряного базування.

Відповідний указ Президента Російської Федерації говорить про те, що доступ до цивільних сигналам даної системи в будь-якій точці нашої планети надається будь-яким іноземним і російським громадянам без обмежень.

Основна відмінність системи ГЛОНАСС від системи GPS полягає в тому, що російські супутники при русі по орбіті не мають синхронності (резонансу) з обертанням Землі. Це забезпечує даній системі більшу стабільність. Ось чому ця система супутників не потребує будь-яких додаткових коригувань за весь термін її активної експлуатації.

Тепер Ви знаєте, що таке ГЛОНАСС і можете легко ній користуватися в будь-який час!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!