» » » Що таке операція?

Що таке операція?

Що таке операція?

Коли ми чуємо слово "операція", в нашій свідомості одразу спливають образи лікарні, лікарів-хірургів, наркозу і тому подібного. Але ми також знаємо, що ще є валютні, бойові, обчислювальні та інші операції. А що таке операція?

Термін "операція" походить від латинського слова operatio, що в перекладі на російську мову означає "дія". Операція - це структурна одиниця людської діяльності, ряд послідовних дій, які об`єднані спільною метою і спрямовані на один предмет.

У яких сферах життя застосовується слово "операція"

  • У медицині операція - це метод лікування, що проходить з порушенням цілісності організму (розкриттям, відсіканням і т. П.) Більш детально про хірургічних операціях ви можете прочитати в спеціальних статтях:
  • У військовому мистецтві операцією називається ряд ударів, маневрів або дій по зміцненню позицій, об`єднаних спільною метою розгрому конкретного угруповання ворога, виходу на певні рубежі або утримання існуючої лінії опору.
  • Дії з купівлі або продажу валюти з метою отримання фінансового прибутку, видача грошей в борг під відсотки з тією ж метою, називаються фінансовими операціями.
  • Технологічна операція-це частина процесу виготовлення готового продукту, виконувана безперервно на одному робочому місці і над одним і тим же предметом. Є, наприклад, операція з видалення кори з деревини.
  • Виконання комп`ютером або людиною будь-якого арифметичного дії над заданими величинами називається обчислювальної операцією.


  • Увага, тільки СЬОГОДНІ!