» » » Хто такий самурай?

Хто такий самурай?

Хто такий самурай?

Японія - одна з найбільш своєрідних країн, з особливими звичаями, віруваннями, культурою, філософією, природа, ставленням до життя. Навіть військовий стан в цій країні має масу відмінностей. Спробуємо розібратися, хто такий самурай?

походження самурайства

Слово «самурай» походить від дієслова «служити», т. Е. Це людина, що знаходиться в служінні. Спочатку так називали слугу великого феодала (дайме), який охороняв господаря (охоронець) і його землі. На час військових дій слуга ставав воїном.

У міру розширення володінь, в служіння до дайме потрапляли разом зі своїми землями дрібні феодали, утворюючи його військо. У X-XII ст., Час міжусобних воєн, склалися основні японські феодальні пологи, і виділився клас служили у них самураїв.

Таким чином, самураї - це військово-феодальний стан.

Особливості лицарства Японії

Після закінчення громадянської війни (XVI ст.) І встановлення військового правління (сьогунату), самураї отримують статус привілейованого стану, наступного на соціальних сходах за імператором і аристократією.

Відповідно до кодексу «Бусідо» ( «Шлях Воїна»), самураї були відважні і чесні. Основними достоїнствами вважалася відданість пану, шанобливість і готовність жертвувати життям. Хлопчики виховувалися в дусі кодексу: гартували тіло і дух, виробляли витривалість, вивчали подвиги знаменитих воєначальників. Вони також осягали науки і мистецтва, аж до вправ в поезії.

Так, хто такий самурай? Це справжній воїн, готовий забути про будинок, сім`ю, жертвувати собою в ім`я честі роду, а при необхідності - і накласти на себе руки (харакірі).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!