» » » Що таке сизаль?

Що таке сизаль?

Що таке сизаль?

Слово «сизаль» нині у всіх на слуху, і нічого дивного в цьому немає, адже сизаль на сьогодні є одним з наймодніших декоративних природних матеріалів. Простори Інтернету заполонили майстер-класи з виготовлення віночків, ялинок і топіарі з сизалю, на сторінках дизайнерських журналів повно ідей по декорації житлових приміщень за допомогою сизаля, а флористи в своїх статтях навперебій радять використовувати його для виготовлення всіляких квіткових композицій. Якщо вам стало цікаво, що являє собою цей настільки модний нині матеріал, відповідь на це питання ви знайдете в нашій статті.

Сизаль - що це таке?

Сизаль - це досить грубе натуральне волокно, що отримується з різновиду агави, яку так і називають Агава сизалевая, або просто сизаль. Агава сизалевая має дуже великі, м`ясисті і в той же час жорсткі листя, з яких і виробляють волокна сизалю.

Процес його виробництва дуже простий - без будь-якої попередньої підготовки зрізані з агави листя розчавлюють в спеціальних машинах. В результаті такої механічної обробки від листя і відокремлюються довгі і міцні волокна сизалю, які потім лише промивають від залишків м`якоті і сушать на сонці.



Спочатку волокна сизалю використовували для виготовлення мотузок і канатів, що славляться своєю особливою міцністю, пакувальних тканин, мочалок і щіток. У наш час дизайнери звернули свою увагу на естетичні якості сизаля (його волокна гладкі, блискучі, пружні, красивого світло-солом`яного кольору) і знайшли йому інше застосування. Тепер окремими волокнами сизаля прикрашають букети, вази, віночки, фоторамки, ніжки келихів і навіть капелюшки. Крім того, з сизалю роблять полотна різної щільності і фактури, які потім використовують для декорації всіляких предметів, починаючи від букетів і закінчуючи меблями.

Про те, як самому зробити топиарий з сизалю, ви можете дізнатися в статті Як зробити дерево своїми руками.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!