» » » Що таке стабільність?

Що таке стабільність?

Що таке стабільність?

Слід звернутися до визначень даного терміну, щоб зрозуміти, що таке стабільність. Вони будуть трохи видозмінюватися залежно від тієї області, в якій цей термін використовується.

Стабільність - це ...

У найзагальнішому вигляді стабільність означає здатність системи функціонувати таким чином, щоб її структура не змінювалася. Тобто система повинна знаходитися в стані рівноваги.

Найчастіше дане визначення використовується в контексті фізичних процесів і систем. Наприклад, стабільність частоти - це деяка характеристика автогенератора, яка показує відхилення частоти генератора від початкового значення. Також можна навести приклад стосується вибухових речовин. В даному випадку стабільність також є характеристикою, яка вимірює здатність фізичних, хімічних і вибухових речовин зберігати властивості протягом якогось часу.

У повсякденному сенсі найчастіше стабільність має на увазі під собою стійкість соціальної системи, групи або будь-якого сценарію. Наприклад, актуально на сьогоднішній день говорити про стабільність фінансового ринку або інших соціально значущих інститутів. Також можна охарактеризувати стан окремого індивіда як стабільний або нестабільний. І найчастіше це буде пов`язано з його матеріальним становищем.

Багато інших цікавих визначення ви зможете знайти в спеціальному розділі нашого сайту - визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!