Що таке whatsapp?

Що таке WhatsApp?
Що таке WhatsApp?

Сучасна людина часто не може прожити і дня без того, щоб не надіслати другу, родичу, колезі повідомлення. SMS, звичайно, коштують недорого, але в підсумку доводиться досить часто поповнювати свій баланс. Однак багато людей, які знають, що таке WhatsApp, давно забули про цю проблему.

WhatsApp - що це?

WhatsApp є кроссплатформне додаток, спеціально створене для обміну миттєвими повідомленнями через інтернет. По суті це месенджер, який доступний на Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, Symbian і деяких інших операційних системах. Величезною перевагою цього додатка перед SMS є те, що крім звичайного тексту через нього людина може обмінюватися картинками, фотографіями і голосовими повідомленнями.

Месенджер WhatsApp обійшов таких іменитих конкурентів, як Facebook Messenger, BBM, Google Hangouts, Viber, iMessage, Line, KakaoTalk, Skype.

WhatsApp був створений в 2009 році українським емігрантом Яном коум, який зараз живе в Каліфорнії. Вперше цей месенджер був запущений на iPhone, але їм користувалося дуже мало людей. Спочатку WhatsApp не замислювався як сервіс для швидкого обміну повідомленнями, його основним призначенням була зміна статусу в соціальних мережах і повідомлення про це знайомих і друзів. Однак з плином часу люди стали використовувати цю функцію ширше - для постійного спілкування з друзями. В результаті додаток WhatsApp перетворилося в месенджер. Поступово WhatsApp став гігантом завдяки розширенню своєї аудиторії через Android, BlackBerry і інші популярні платформи.

Небувала популярність цієї програми принесла величезні збитки стільниковим компаніям. Тепер в рік вони втрачають близько 10 мільярдів доларів. На даний момент Марк Цукерберг купує WhatsApp за 19 млрд. Доларів. Ця сума просто величезна, але передбачається, що прибуток від цього месенджера буде більше. Адже його популярність постійно зростає.

Наскільки популярний WhatsApp?



Нещодавно Facebook опублікувала вельми цікаві цифри про WhatsApp.

  • щомісяця 450 млн. людей користуються WhatsApp;
  • 315 млн. Користувачів використовують WhatsApp щодня;
  • Сумарна кількість відправлених повідомлень за допомогою WhatsApp значно перевершує число відправлених СМС в світі;
  • Щодня реєструється мільйон користувачів.

На основі цих даних можна зробити висновок, що WhatsApp - ласий шматочок для будь-якої компанії. З цієї причини Facebook і купує права на цей простий месенджер.

Скільки коштує WhatsApp?

До 2013 року WhatsApp був безкоштовною програмою. Однак зараз при установці на iPhone її необхідно придбати за 0,99 $. Якщо у вас Android, то вартість користування складе 0.99 $ в рік. Щоб зареєструватися в системі, досить ввести в якості логіна свій номер телефону. Після цього можна починати відправляти повідомлення абонентам з телефонної книги абсолютно безкоштовно і в будь-якій кількості. Більш того, в повідомлення можна вставляти відео, аудіозаметкі і фотографії.

Якщо ви цікавитеся новинками програмного забезпечення, то, можливо, вам буде цікаво відвідати наш розділ Різні питання про ПО.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!