» » » Як закрити горловину?

Як закрити горловину?

Як закрити горловину?

Ні для кого не секрет, що з настанням холодів в`язані речі гріють не тільки тіло, а й душу. Дійсно, більшість людей в холодну пору року віддадуть перевагу в`язаний вручну пуловер, тому багато в`язальниці з превеликим задоволенням беруться за їх виготовлення. Восени або взимку пов`язаний светр буде хорошим подарунком як собі, так і дорогому для вас людині. В`язаний светр - це не тільки тепла деталь гардеробу, але також і спосіб виділиться з сірого натовпу. Однак пов`язати красивий светр не так просто, так як потрібно правильно провязать його деталі, наприклад, горловину. Як правильно закрити горловину светра? Зараз поговоримо про це.

У даній статті ми опишемо пару способів, які допоможуть вам зрозуміти, яким чином можна пров`язати горловину. Ці способи не схожі один на одного, кожен по-своєму унікальний.

Спосіб закрити горловину



Поговоримо про те, як закрити горловину спицями. Для того щоб почати горловину, потрібно взяти виріб з лицьового боку. На кінці виріз горловини потрібно набрати петлі гачком. Для зручності варто набирати від 10 до 15 петель і скидати їх на спиці з гнучким з`єднанням. Оптимальний ряд, з якого варто набирати петлі - це ряд, який знаходиться за матеріалами кромок петлями.

Після того як доробили перший ряд, другий потрібно провязать лицьовими петлями. Таким чином, у нас вийде ряд, який з лицьового боку буде виглядати як виворітний. Далі пров`язуємо 2 ряди лицьовими виворітними петлями. Закінчивши зі своєрідною планочкою з лицьового боку, ми переходимо на виворітну сторону. Далі все досить просто, потрібно всього лише набрати петлі з тих дужок, які були утворені складальними петлями.



Після набору петлями варто провязать 3 ряди, як ми це робили на лицьовій стороні. В результаті у нас вийде 2 рівні сторони, які далі потрібно буде зв`язати і заховати кромочні петлі, які бувають іноді не зовсім рівними і виглядають не дуже красиво. Принадність такого способу полягає в тому, що комірець міцно кріпиться до горловини і горловина НЕ видніється. Однак одним светрів підійде прив`язаний комір, іншим - вив`язати.

Як закрити горловину спинки

Тут є кілька нюансів, які обов`язково варто врахувати. Справа в тому, що правильно закрити горловину спинки вийде тільки лише за певних математичних розрахунках. Ось кілька порад, які допоможуть правильно її закрити:

  • Для того щоб не збитися, слід вив`язати перший ряд, знайти середину і відзначити її кольоровою ниткою, цей орієнтир в майбутньому допоможе вам перевірити, чи не збилися ви.
  • Якщо ви в`яжете модель светри з візерунком, то слід стежити за тим, щоб у країв не залишалося ніяких частин візерунка, тільки панчішне в`язання. Коли на стику трапляються частини візерунка, шов виходить грубим і в`язка не надто мило виглядає.
  • Як закрити петлі для горловини, якщо допущені деякі помилки? Для більш комфортного в`язання спинки варто постійно перевіряти, чи відповідає вона заданої ширині. Якщо похибка ширше або вже 3-4 см., То це цілком можна пробачити похибка. Якщо ж похибка більше, то доведеться зайнятися додатковою корекцією. Головне - коригувати похибка з двох сторін спинки, а не з одного.
  • Щоб отримати лінію без сходинок, варто вчинити так. Закривши необхідне число петель в початковому ряді, в кінці наступного ряду на праву спицю зніміть кромочную, що не пров`язуючи її. Потім поверніть в`язання, що не пров`язуючи на початку ряду, зніміть дві перші петлі (кромочную і сусідню). Простягніть в сусідню петлю кромочную. Після закріпіть необхідну кількість петель звичайним чином (з огляду на те, що перша петля вже закріплена). Цей прийом потрібно застосовувати при будь-яких зменшення.

Ще трохи інформації про те, як закрити горловину, плюс схема тут. Дуже сподіваємося, що наш матеріал допоміг вам в освоєнні рукоділля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!