» » » Як в'язати горловину?

Як в'язати горловину?

Як в`язати горловину?

В`язання Герасимчука менш популярним, навіть сьогодні, в світі стрімкого розвитку технологій. І все ті ж питання задають новачки в цьому не легкому занятті, на які в даній статті ми постараємося максимально точно відповісти. Адже рукоділля і ручне майстерність ніколи не виходить з моди. Воно покликане не тільки на створення виробів, а й є свого роду розвагою і хобі не тільки для жінок, але і для деяких чоловіків.

Отже, найбільш важливим моментом в в`язанні є обробка горловини. Адже, якщо її нерівно зв`язати або погано підшити, то виріб не тільки буде виглядати погано виглядати, але і почне розпускатися. Ми наведемо вам різні приклади в`язання горловини, які зроблять ваше виріб повністю завершеним і бездоганним. І постараємося розкрити деякі секрети, які стосуються різних питань про те, як в`язати горловину v-подібної форми.

перший спосіб

Цей спосіб в повній мірі розкриє питання про те, як в`язати горловину спицями. Нам знадобляться кругові спиці, з їх допомогою в`язати буде легко і не доведеться зшивати горловину, адже вона вийде цілісною. Але і тут є свої тонкощі, так як секрет полягає не тільки у вигляді спиць, але і в петлях. Отже, однією спицею потрібно набрати відкриті петлі, вони будуть добре виглядати, хоча також можна набрати і кромочні петлі або ті, які знаходяться нижче. Що стосується самого вирізу, то на скошених ділянках, доведеться вирівнювати, для цього кожну петлю пров`язують з відповідною петлі, яка знаходяться на ряд нижче. А ось на рівних ділянках вирізу, спицю вводимо під кромочную петлю і витягуємо нитку, пропускаючи кожну четверту петлю. І тільки після, ми приступаємо до в`язання горловини, в певній послідовності, а саме: лицьова - виворітна. Далі, закриваємо петлі голкою, для того, щоб краю були еластичними.

другий спосіб

Даний спосіб застосовується для в`язання бейки горловини на спицях окремо. Для початку розраховуємо кількість петель і робимо гумку 1 на 1. Коли гумка з`явилася, а повинна вона бути близько 3 см, починаємо так зване подвійне в`язання. Воно полягає в тому, що першу кромочную петлю знімають, після чого роблять накид, далі роблять лицьову петлю і знову накид і т. Д. Коли потрібну кількість петель набрано, починаємо в`язати наступним чином - ті петлі, які ми накидали, в`яжемо лицьовими петлями, а решта перекидаємо на робочу спицю. Після чого, ті петлі, які ми знімали на робочу спицю, в`яжемо лицьовими петлями, а решта перекидаємо на другу спицю і так повторюємо ще 3 ряди. Потім петлі через одну розкидаємо на різні спиці, одні отутюжіваем, другі знімаємо зі спиці і також отутюжіваем, після чого кітельним швом пришиваємо від лівого плечового шва. А ось до початкової стороні пришивають Обметочніе швом закриті петлі.

третій спосіб



Тут ми розкриємо закономірність в`язання v-образного вирізу горловини.

  • По кожному четвертому ряду зменшення по лінії горловину, потрібно робити, тільки якщо глибина вирізу знаходиться на 4-5 см нижче грудей.
  • По кожному четвертому ряду потрібно робити зменшення один раз, і в кожному шостому ряду - один або два рази, тільки якщо глибина вирізу нижче на 6-10 см.
  • Зменшення роблять в кожному шостому або восьмому ряду, якщо глибина знаходиться на лінії талії.

Перейдемо безпосередньо до варіантів в`язання v-образного вирізу горловини з накладенням. Цих варіантів всього два.

варіант №1



Починаючи від лівого плечового шва, вводимо спицю в першу петлю і набираємо петлі по всьому вирізу. Після чого пров`язуємо схрещеною або просто лицьовій петлю біля мису переду. А потім в`яжемо по колу. До речі перший ряд в`яжемо гумкою. І коли ми Дов`язати до середини мису, знімаємо центральну петлю як лицьову, наступну петлю в`яжемо виворітного або також особовий, простягаючи через зняті петлі. Таким чином, виходить одна петля з трьох. В кінці всі петлі закриваємо голкою, для еластичності.

Інформації про те, як в`язати виріз горловини не так вже й багато, але для того, щоб розібратися хоча б в одному із способів доведеться сильно попрацювати, інакше успіху не бачити.

варіант №2

Кількість петель робимо непарних. Для початку закінчимо ліву сторону. Середню петлю переносимо на англійську голку. А сам скіс виконуємо в наступній черговості, використовуючи п`яту і шосту петлю: вив., 1 п. Ізн., 3 п. У виворітних рядах всі петлі повинні бути виворітними. Зменшення потрібно робити в кожному четвертому ряду. А що стосується особових рядів, то убавкі будуть зайвими, тому над двома виворітними петлями в`яжемо виворітні петлі. Праву сторону, варто закінчити семетрічно.

І вже, коли будуть готові всі деталі вироби, потрібно набрати на кругові спиці для бейки, починаючи від плечового шва і приєднати з англійської шпильки петлю. Тут петлі повинні бути кратні двом. Перший ряд повинен бути лицьовим. Потім робимо гумку в черговості лицьова - виворітна петля, після чого середню петлю приєднуємо з лицьовою петлею першого ряду.

Для наочності, ви можете подивитися відео - як в`язати горловину. Це допоможе вам краще засвоїти матеріал і його тонкощі. До того ж постійні тренування допоможуть відточити майстерність. В результаті цього у вас будуть виходити красиві і якісні вироби.

Тепер ви знаєте, як правильно в`язати горловину за допомогою спиць. Це допоможе вам робити своїми руками одяг для всієї своєї родини. Адже немає нічого кращого, ніж подарунок зроблений власними руками.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!